Home Landelijke radio Domien Verschuuren van 3FM naar Qmusic

Domien Verschuuren van 3FM naar Qmusic

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren stapt over van NPO 3FM naar Qmusic. Daar gaat hij binnenkort de middagshow maken, heeft de zender bekendgemaakt. Wanneer precies is nog onduidelijk, want Domien heeft nog een contract bij BNNVARA tot 1 januari.

“Ik ben 3FM en BNNVARA waanzinnig dankbaar voor alle jaren dat ik er radio heb gemaakt en met fantastische mensen heb mogen samenwerken”, zo zegt Domien over zijn overstap. “Voor mij is dit het moment om een nieuwe stap te maken en ik ben er trots op die met Qmusic te zetten. Een programma in de middagspits is al lange tijd mijn wens en ik heb zin om dit met frisse energie te gaan doen!”

Zendermanager Dave Minneboo van Qmusic laat weten: “Met Domien halen we een van de grootste radiotalenten van Nederland in huis. Domien is al van jongs af aan met radio bezig en staat goed in contact met zijn luisteraars, iets wat we bij Qmusic hoog in het vaandel hebben staan.”

Domien Verschuuren

Domien zit al langere tijd in z’n maag met de situatie bij 3FM. Hij laat meerdere malen blijken dat hij moeite heeft met de dalende luistercijfers, al zegt hij begin 2016 nog dat er ‘totaal geen paniek is’ bij 3FM. Er volgen daarna vele interviews. Zo zegt hij een half jaar later dat het 3FM ontbrak aan een langetermijnvisie, dat de boodschap vertroebeld is en dat er teveel witte mannen bij de zender zitten.

Weer een half jaar later zegt hij dat de grenzeloze liefde voor de popmuziek ontbrak bij 3FM en dat hij teveel met zichzelf bezig is geweest. In september 2017 voorspelt Domien dat 3FM een jaar later weer zes procent marktaandeel moet hebben. Even later heeft hij het over stabilisatie van de luistercijfers, maar als het aandeel blijft zakken geeft hij toe dat de cijfers hem verdrietig maken. “Toch laten we de koppies niet hangen.”

Moeilijk moment

Begin april houdt Domien de moed erin door te zeggen dat 3FM inhoudelijk de weg omhoog gevonden heeft, maar een week later meldt hij zich ziek vanwege de slechte luistercijfers. “Ik zat er zó slecht in”. Op dat moment gaan er al geruchten dat hij met Qmusic praat. Deze week is de deal rondgekomen.

Domien beseft dat hij de zender op een moeilijk moment verlaat. “Maar ik weet ook dat 3FM de mensen heeft om hier bovenop te komen. En ik kijk uit naar de toekomst van 3FM omdat ik weet dat het goedkomt”, zegt hij tegen de NOS.

Kind van de radio

Domien heeft radio al van jongs af aan in z’n bloed. Hij begint als negenjarige bij de lokale omroep van Goirle en is daarna betrokken bij verschillende internetzenders zoals ‘Sundance Radio’ en ‘ActionRadio’ en werkt al vanaf het eerste jaar mee aan Kermis FM.

In 2006 krijgt Domien als ‘onuitstaanbare’ 18-jarige een nachtprogramma op 3FM en is hij producer van ‘EkstraWeekend’. Vervolgens maakt hij samen met Annemieke Schollaardt het programma ‘Weekend DNA’. In 2007 wint Verschuuren de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Daarna volgt een hele rits programma’s. Eerst in de vroege ochtend tussen 04:00 en 06:00 uur en vervolgens de weekendochtendshow ‘Domien is Wakker’. In september 2010 maakt Domien de overstap van de NPS naar BNN om het programma ‘@Work’ tussen 10:00 en 12:00 uur te maken., gevolgd door het avondprogramma ‘Dit is Domien’. In 2014 komt een langgekoesterde droom uit: hij mag het Glazen Huis in tijdens 3FM Serious Request.

Op 14 november 2016 neemt Verschuuren de ochtendshow op 3FM over, als opvolger van Giel Beelen.

Stephan Bouwman

Momenteel presenteert Stephan Bouwman de middagshow op Q en hij blijft dat doen tot de komst van Domien. Minneboo over de huidige middagjock: “Stephan is een groot allround talent, met wie we graag verder bouwen aan de toekomst. We zullen binnenkort meer bekendmaken over zijn nieuwe rol binnen Qmusic.”

Foto: Michel Schnater | BNN

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.