Home NPO NPO wil studio’s Radio 2 en Radio 5 verhuizen naar Mediapark

NPO wil studio’s Radio 2 en Radio 5 verhuizen naar Mediapark

NPO

NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verhuizen volgend jaar naar het Radiohuis in het NPO-gebouw. Dit blijkt uit een interne mail over een voorgenomen besluit, dat RadioFreak.nl in handen heeft gekregen. Hiermee komen alle publieke radiostudio’s bij elkaar te zitten op het Mediapark.

De studio’s van Radio 2 en Radio 5 zitten momenteel in het AKN-gebouw, waar ook omroep KRO-NCRV gevestigd is. De studio’s en werkplekken in het pand zijn echter aan vervanging toe. Daarom heeft de NPO uitgebreid onderzoek gedaan naar de opties om te investeren in het AKN-gebouw, of om de zenders onder te brengen in het Radiohuis.

Efficiënter

Door de zenders onder te brengen in het Radiohuis komen ze onder één dak met NPO Radio 1 en NPO Radio 4 te zitten, en is ook de studio van NPO 3FM op steenworp afstand. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan zaken als studio’s, noodstroomvoorzieningen en beveiliging.

In het Radiohuis moet nog wel wat gebeuren voordat de zenders kunnen komen. Zo moet er een nieuwe studio gerealiseerd worden voor Radio 4, met ook een plek voor livemuziek. Radio 2 en Radio 5 nemen de huidige studio’s en werkplekken van Radio 4 over.

Het voorgenomen besluit moet nog definitief gemaakt worden. De verwachting is dat de operatie in de loop van 2019 plaats zal vinden.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO