Rob Janssen is vanaf volgende week terug op NPO 3FM. Hij gaat op vrijdagmiddag tussen 16:00 en 19:00 uur. ‘De Vrijdag Vuurwerk Show met Rob van de Radio’ maken. “Een flinke dosis weekendmuziek, een satirische blik op het nieuws van de week en Rob’s legendarische rubrieken zoals onmogelijke telefoongesprekken die de werkelijkheid ondersteboven keren”, omschrijft de dj zelf het programma.

Nu zijn op dat tijdsslot nog Mai Verbij & Mark van der Molen te horen. Zij blijven op zaterdag en zondag in de programmering.

Rob was tot een paar weken geleden in de ochtend te horen samen met Wijnand Speelman. Eind februari stopte hij daarmee. “Ik ben erachter gekomen dat ik het ritme en de levensstijl die er voor nodig zijn niet kan volhouden”, zei de dj daarover. De dj vertelt geëmotioneerd verder: “Je moet iets proberen om te weten of het iets voor je is en ik kan alleen maar zeggen dat ik superveel bewondering heb voor iedereen van ons mooie ochtendteam en iedereen die ooit een ochtendshow gedaan heeft.”

Carnaval

Eigenlijk komt Rob uit de televisie-wereld. Hij liep stage bij NOS Headlines en werkte lange tijd bij Talpa aan allerlei programma’s. Daarnaast stroomt carnaval door z’n bloed. Hij maakt zelf nummers, onder andere als Lamme Frans en maakt daar ook de clips zelf voor.

Rob kwam met radio in aanraking in Tilburg tijdens Kermis FM. Het betekende een grote verandering in zijn leven, vertelde hij in de podcast over het 10-jarig bestaan van de evenementenzender.

Foto: Rob Janssen