Home Landelijke radio Domien Verschuuren ziek thuis vanwege slechte luistercijfers

Domien Verschuuren ziek thuis vanwege slechte luistercijfers

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren heeft zich vorige week ziek gemeld omdat het niet goed gaat met NPO 3FM. “Ik werd woensdagmorgen wakker, ik ben hierheen gereden met het idee: ik keer zo om en ga weer in bed liggen.” De ochtend-dj van de publieke zender had last van de sociale en prestatiedruk, vertelde hij in z’n programma. “Dat kan misschien gek overkomen, want ik heb het allerleukste beroep van de wereld. Toch werd het me te veel.”

Hij koppelt het aan een speciale actieweek van 3FM waarin aandacht wordt gevraagd voor psychische klachten als depressie en hoge werkdruk. “Ik had geen griep, voelde me kiplekker. Behalve in mijn koppie. Ik zat er zó slecht in.”

Domien meldde zich twee dagen ziek. “Ik word soms gewoon knettergek van al die anonieme schreeuwertjes die tegen je zeggen hoe kut je bent. Want als je aanvoerder bent van het team waar het niet zo goed mee gaat, dan is het ook automatisch jouw schuld. Het emmertje liep even over.”

Slechte luistercijfers

Het gaat al een tijd niet goed met NPO 3FM, met onlangs historisch slechte luistercijfers. Domien reageerde daar meerdere malen publiekelijk op. Vorige week ging het even te ver. Vanochtend vertelde hij erover in zijn programma. “Ik zit nu op 80 procent, maar verwacht in de loop van de week de 100 procent weer te kunnen halen.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM