Home Landelijke radio Domien Verschuuren: “De boodschap van 3FM was vertroebeld”

Domien Verschuuren: “De boodschap van 3FM was vertroebeld”

Volgens Domien Verschuuren was de boodschap van 3FM vertroebeld. Dat zegt de 3FM-dj in het AD. “Dat we er voor jou zijn, voor vernieuwing staan, nieuwe muziek en nieuwe ervaringen. Niet alleen op de radio, maar ook op alle online-platforms. Die boodschap is nu heel duidelijk. Er moest écht iets veranderen”, zegt Verschuuren, wijzend op de dalende luistercijfers.

Verschuuren heeft naar eigen zeggen ‘best een tijdje getwijfeld’ of hij de ochtendshow van Giel Beelen over zou nemen. “Uiteindelijk maakte ik een voor- en tegenlijstje. Dat doe ik altijd bij grote twijfel, ook toen ik bijvoorbeeld een huis ging kopen. In dit geval werd al snel duidelijk dat alleen het woord ‘wekker’ onder het minnetje stond. Ook voor mijn vriendin Caroline. Maar zij trok me over de streep. ‘Hier krijg je anders de rest van je leven spijt van’, zei ze.”

Het ochtendprogramma van Verschuuren, dat de ondertitel ‘Jouw Ochtendshow’ krijgt, wordt voor een deel gebaseerd op verhalen van luisteraars, net als Verschuuren nu al met zijn avondshow doet. Die verhalen van luisteraars wisselt de 3FM-dj af met actualiteiten en het nieuws van de dag.

Verschuuren wil zich de eerste maanden nog niet te veel aantrekken van de luistercijfers, zegt hij tegen de NOS. “Want er moeten nog heel veel mensen 3FM weer leren herontdekken.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM