Home Landelijke radio Domien Verschuuren: “6 procent marktaandeel in sept 2018”

Domien Verschuuren: “6 procent marktaandeel in sept 2018”

Domien Verschuuren

In september 2018 moet NPO 3FM weer zes procent marktaandeel hebben. “Dat vind ik een haalbaar doel”, zo zei Domien Verschuuren bij BNR Nieuwsradio. Op dit moment ligt het marktaandeel van de popzender op 4,3 procent.

3FM kreeg het afgelopen jaar veel kritiek te voortduren. Verschuuren zegt die kritiek ook allemaal gehoord of gelezen te hebben. “De kritiek is niet fijn, maar ik wil wel graag weten wat mensen ervan vinden.” Slecht slapen doet hij er niet van. “Dat krijg je als je iedere ochtend om vier uur op moet staan.”

In november vorig jaar wijzigde 3FM haar koers. “Dat was duidelijk niet de juiste. We kozen voor een jonger profiel, maar dat paste duidelijk niet bij het DNA van 3FM.” Verschuuren stond er destijds echter wel achter. “We kozen er met z’n allen voor.”

Avontuurlijker

3FM gooide onlangs de programmering weer op de schop. “Het moest allemaal wat avontuurlijker. We draaiden te veel dezelfde muziek en niet de goede muziek voor 3FM. Er is nu veel verandert in de programmering en de muziek.”

De droom van Verschuuren is om ooit bij de top 3 van best beluisterde ochtend-dj’s te staan. “Ik zou het lekker vinden als ik daar een keer kan staan.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM