Home RadioFreak Awards RadioFreak Awards 2015

RadioFreak Awards 2015

Radio 538 is de grote winnaar geworden van de RadioFreak Awards 2015. Het radiostation heeft volgens het publiek het beste nachtprogramma, de beste vormgeving en beste producer in huis. Afgelopen maandag werd al bekend dat ook de beste nieuwslezer bij Radio 538 werkt. Ook Qmusic en Jack van Gelder (Radio 1) zijn in de prijzen gevallen

Met de nieuwe prijzen zet RadioFreak.nl zet radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende djˈs of presentatoren, maar redacteuren, verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen.

RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten.

Beste nachtprogramma
ˈDe Show Zonder Naamˈ (Radio 538) heeft een RadioFreak Award gekregen voor Beste nachtprogramma. Eddy Keur en Edwin Noorlander houden de luisteraars iedere doordeweekse nacht wakker tussen middernacht en twee uur. Voor de prijs waren ook ˈDe Overnachtingˈ (Radio 1) en Markplaats (3FM) genomineerd.

De Show Zonder Naam wint RadioFreak Award voor Beste Nachtprog…De laaste Award is voor het Beste Nachtprogramma en gaat naar Eddy Keur, Edwin Noorlander en Daniel Daniel voor De Show Zonder Naam. Het Nachtprogramma van Radio 538 kreeg de meeste stemmen.http://rfrk.nl/RF-Nachtprogramma

Posted by RadioFreak on woensdag 28 oktober 2015


Beste audiovormgeving

Radio 538 vernieuwde in oktober 2014 de audiovormgeving. De nieuwe jingles zijn een samenwerking tussen Wise Buddah, Capital Of Media en Chris Hartgers van Radio 538. En zij winnen de eerste RadioFreak Award voor beste audiovormgeving.

Radio 538 wint RadioFreak Award voor Beste VormgevingChris Hartgers en zijn team van Radio 538 hebben de RadioFreak Award gewonnen voor de Beste Vormgeving. De jingles zijn een samenwerking tussen Wise Buddah, Capital Of Media en Chris Hartgers van Radio 538.rfrk.nl/RF-vormgeving

Posted by RadioFreak on woensdag 28 oktober 2015


Beste verslaggever

De RadioFreak Award voor Beste verslaggever is met overmacht gewonnen door Jack van Gelder. Met zijn excentrieke manier van verslag doen van voetbalwedstrijden voor de NOS op Radio 1 wist hij ruim driekwart van de stemmen te winnen. Het publiek lijkt zo te willen zeggen dat Jack terug moet komen op de radio na zijn vertrek naar Sport1. Ook Renee van Heteren (BNR) en Martijn Grimmius (Radio 1) waren genomineerd.


Beste marketing

Een radiostation in de markt zetten is zo makkelijk niet. Maar Qmusic is er het afgelopen jaar in geslaagd met goede marketing de luistercijfers flink te laten stijgen. En dat heeft het publiek ook gezien, want de allereerste RadioFreak Award voor Beste marketing gaat naar Qmusic. Ook 3FM en Sky Radio waren genomineerd.

RadioFreak Award voor beste marketing: QmusicQmusic (NL) heeft de RadioFreak Award voor beste marketing gewonnen!

Posted by RadioFreak on woensdag 28 oktober 2015


Beste redacteur/producer

Het afgelopen seizoen was Jelte van der Goot de vaste producer en sidekick van Ruud de Wild en de ˈFrank en Vrijdagshowˈ. Een vaste waarde waarvoor het publiek hem waardeert met deze RadioFreak Award. Ook Alwin Helmink (Radio 2) en Martijn Zuurveen (Radio Veronica) waren genomineerd.

Jelte van der Goot wint RadioFreak Award voor Bestre producer/…Jelte van der Goot heeft de RadioFreak Award voor beste producer/redacteur gekregen. Hij kreeg van jullie de meeste stemmen en daarmee is hij de beste producer/redacteur 2015.http://rfrk.nl/RF-Jelte

Posted by RadioFreak on woensdag 28 oktober 2015


Beste nieuwslezer

Afgelopen maandag kreeg Henk Blok al de RadioFreak Award voor Beste nieuwslezer. De 48-jarige nieuwslezer is al jaren een vaste waarde in de ochtend voor honderdduizenden luisteraars van Radio 538. Zijn humor, lach en persoonlijkheid zorgden ervoor dat de verschillende radiobazen Henk nomineerden en dat het publiek deze nominatie omarmde. Naast Henk Blok waren ook Carmen Verheul (Radio 2) en Bart Jan Cune (3FM) genomineerd.

Henk Blok wint RadioFreak Award voor Beste NieuwslezerMaandag kreeg Henk Blok de RadioFreak Award voor beste nieuwslezer. Henk kreeg de Award uit handen van Edwin Evers tijdens EversStaatOp. Vandaag worden ook de overige winnaars bekend gemaakt.http://rfrk.nl/RF-Henk

Posted by RadioFreak on woensdag 28 oktober 2015

Nominaties
De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Met als voorwaarde dat dit geen mensen van de eigen radiozender mochten zijn. Na alle inzendingen van de zenderbazen is per categorie een top 3 samengesteld met de meest genoemde namen.

Bezoekers van RadioFreak.nl konden op de nominaties stemmen. Door te stemmen maakten ze kans op een DAB+radio van www.radiowinkel.com of het boek ′50 jaar 3FM′, beschikbaar gesteld door FC Klap.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.