Home Landelijke radio Domien Verschuuren: “Er is totaal geen paniek bij 3FM”

Domien Verschuuren: “Er is totaal geen paniek bij 3FM”

Domien Verschuuren

Volgens Domien Verschuuren is er bij 3FM ’totaal geen paniek’ nu de luistercijfers van de zender al maanden in een dalende lijn zitten. Dat zei de 3FM-dj vanmiddag in het programma ‘The Friday Move’ op BNR Nieuwsradio.

“Het is een heel simpel verhaal: vorig jaar hebben wij drie kopstukken verloren: Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom. Dat waren drie onwijs belangrijke namen. Zij zaten op de top van hun kunnen bij 3FM. We wisten dat zij op een gegeven moment zouden vertrekken bij 3FM, dus we hebben de afgelopen jaren veel jong talent opgeleid.”

Volgens Verschuuren zit 3FM in een ‘ingewikkelde situatie’ nu er ook nog eens een sollicitatieprocedure loopt voor een nieuwe zendermanager. De 3FM-dj is er echter van overtuigd dat het goedkomt met de zender. “Radio is slow business. Luisteraars komen te voet en gaan te paard. Ze gaan met massa’s weg als er iets verandert bij de zender. Mensen zijn nu nog in de fase dat ze afscheid nemen van 3FM, maar langzaam ontdekken mensen 3FM ook weer.”

Jan Westerhof, directeur radio bij de NPO, gaf afgelopen week ook aan zich niet druk te maken om de dalende luistercijfers van 3FM. “Natuurlijk willen we luisteraars terugwinnen, maar dat kost tijd.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM