2018 zit er bijna op. Ook dit jaar berichtte RadioFreak.nl over alle gebeurtenissen in het Nederlandse radiolandschap. Nieuws over Radio 538 werd daarbij het vaakst aangeklikt. Een overzicht van de tien best gelezen artikelen van 2018.

1. Jack Spijkerman over sidekicks Edwin Evers: ‘Doe normaal’

Jack Spijkerman is geen groot fan van de sidekicks van Edwin Evers. Dat vertelde hij in oktober in gesprek met Patrick Kicken. “Edwin is geniaal, maar ik heb altijd wel wat moeite met de sidekicks die daar dan altijd zo ontzettend hard moeten lachen. Dan denk ik: doe normaal.”

2. Radio 538 schrapt lunchprogramma

Radio 538 schrapt het lunchprogramma uit de programmering. Dat lieten bronnen eerder deze maand aan RadioFreak weten. De zender vult de vrijgekomen plek van Frank Dane niet op met een nieuwe dj, maar verlengt de programma’s er voor en er na met één uur.

Stationsinformatie over Radio 538

3. Rob Stenders noemt muziek uit Top 2000 boutmuziek

Rob Stenders keek niet uit naar de Top 2000 dit jaar. Vorige week zei hij in ‘Stenders Platenbonanza’ dat hij op de derde dag ‘boutmuziek’ gaat draaien. Ook vergeleek hij de lijst met een fuik.

4. Ruud de Wild: “Qmusic moet zich kapot schamen”

Qmusic had moeten ingrijpen toen Stephan Bouwman op de radio vertelde dat hij depressief is. Dat zei Ruud de Wild in mei in gesprek met Nieuwe Revu. “Stephan barstte in februari in tranen uit en vertelde dat hij depressief is. Heel moedig van hem, maar die zender moet zich natuurlijk kapót schamen.”

Een dag na de uitspraken van Ruud de Wild kwam Qmusic met een statement.

Ruud de Wild

5. Volkskrant haalt uit naar Domien Verschuuren en Giel Beelen

De Volkskrant heeft in z’n jaarlijkse verkiezing van de ‘mediapersoonlijkheid van het jaar’ flink uitgehaald naar Domien Verschuuren en Giel Beelen. Domien staat in de lijst op nummer 35. In het overzicht noemt de krant hem ‘de meest om aandacht smekende radio-dj van 2018’.

Domien Verschuuren

6. Edwin Evers: Vanaf januari even niks doen

Edwin Evers wil vanaf januari, als zijn ochtendshow op Radio 538 ophoudt, ‘even helemaal niks doen’. “Ik wil even voelen hoe het is om helemaal geen enkele verplichting te hebben. Ik ga heus wel dingen doen, maar ik wil het even op me af laten komen en zien wat er gebeurt. Gevoelsmatig ga ik de radio denk ik wel heel snel missen”, zei Edwin begin juli in de podcast van Michiel Veenstra.

7. Rick Romijn: “Sidekick bij Frank Dane is geen optie”

Rick Romijn zal geen sidekick worden bij Frank Dane. Dat zei de sidekick van ‘Evers Staat Op’ in april. “Mensen gaan Frank toch al vergelijken met Edwin. Als je dan ook nog een deel van het team behoudt, wordt dat alleen maar erger.”

8. Gerard Ekdom had lastige periode na overstap naar Radio 2

Gerard Ekdom had een moeilijke periode toen hij in oktober 2015 net was overgestapt van 3FM naar Radio 2. Dat vertelde hij eerder in de podcast van Michiel Veenstra. “Toen ik net wegging, voelde het nog niet helemaal alsof ik was losgekoppeld. Ik luisterde nog heel veel naar 3. Ik moest een soort sprong maken en dat was toch even lastig.”

9. Nieuwslezer Henk Blok toch niet van 538 naar Qmusic

Nieuwslezer Henk Blok maakte eind augustus de overstap naar Qmusic. Een week later werd echter bekend dat hij toch bij Radio 538 blijft, waar hij het nieuws gaat lezen in de nieuwe ochtendshow van Frank Dane.

Henk Blok

10. Gerard Ekdom: “Er moet wat veranderen bij Radio 10”

Er moet wat bij Radio 10 veranderen, aldus Gerard Ekdom afgelopen zomer. “Radio 10 staat op het punt waar NPO Radio 2 stond toen ik daar drie jaar geleden begon. Er is veel potentie, maar er moet wat veranderen. Ik snap die zender, het wordt ontzettend leuk.”

Foto: Still video, Ben Houdijk, Jasper Zwartjes | NPO Radio 2, Sophie Hemels, William Rutten, Hans-Peter van Velthoven