Home Landelijke radio Radio Veronica Volkskrant haalt uit naar Domien Verschuuren en Giel Beelen

Volkskrant haalt uit naar Domien Verschuuren en Giel Beelen

De Volkskrant heeft in z’n jaarlijkse verkiezing van de ‘mediapersoonlijkheid van het jaar’ flink uitgehaald naar Domien Verschuuren en Giel Beelen. Domien staat in de lijst op nummer 35.

In het overzicht noemt De Volkskrant Domien Verschuuren ‘de meest om aandacht smekende radio-dj van 2018’. “Domien won de competitie dit jaar met een opvallende ziekmelding bij werkgever 3FM – hij werd ‘knettergek van al die anonieme schreeuwertjes die tegen je zeggen hoe kut je bent’ – en een transfer naar Qmusic. Zelfs Edwin Evers (die na 21 jaar stopte met zijn ochtendshow op Radio 538) had het nakijken.”

Giel Beelen

Volgens de krant is Giel Beelen ‘meest sneue plaatjesdraaier van het jaar’. “Dat hoeft niet te worden uitgelegd, iedereen begrijpt het zo ook wel”, schrijft de krant in het overzicht.

De Radio Veronica-dj kwam dit jaar onder meer in het nieuws vanwege een stripper die hij de radiostudio in stuurde, net op het moment dat Tim Knol live aan het spelen was. De muzikant liep boos weg. Giels grap kreeg veel kritiek, maar hij gaf niet toe.

‘Een misser’, noemde Menno Koningsberger, directeur van Talpa Radio, de actie van Giel Beelen. “Daar kunnen we het wel over eens zijn”, zei hij eerder.


Foto: Hans-Peter van Velthoven

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.