Home Landelijke radio Radio 538 Rick Romijn: “Sidekick bij Frank Dane is geen optie”

Rick Romijn: “Sidekick bij Frank Dane is geen optie”

Team Evers Staat op

Rick Romijn zal geen sidekick worden bij Frank Dane. Dit zegt de sidekick van ‘Evers Staat Op’ in het AD. Frank Dane volgt Edwin Evers op in de ochtend van 538. “Mensen gaan Frank toch al vergelijken met Edwin. Als je dan ook nog een deel van het team behoudt, wordt dat alleen maar erger.”

Rick heeft slecht geslapen van het nieuws dat Edwin stopt met zijn ochtendshow. “De beslissing om te stoppen wordt voor je genomen door een ander. Dat is moeilijk. Ik ben drie dagen van de leg geweest nadat Edwin het aan mede-sidekick Niels van Baarlen en mij had verteld.”

Verdriet

Maandag 5 maart om 10:10 uur kreeg Romijn het nieuws te horen. “In een somber kantoortje. Edwin zei: ‘Ik val maar meteen met de deur in huis, ik ga ermee stoppen’. Ik had het niet zien aankomen. We zouden wel praten over contractverlenging, Niels en ik zijn in dienst van Evers. Ik wist ook dat Edwin er steeds meer moeite mee had om vijf dagen in de week om 4 uur ’s ochtends op te staan en toch ’s avonds met zijn band op te treden of andere dingen te doen. Maar mijn onderbuik zei dat we nog wel een paar jaar door zouden gaan.”

Rick zegt dat hij echt verdriet had om het naderende einde. “Dit is een relatie van 21 jaar. We hebben zoveel met elkaar meegemaakt. Het overlijden van een ouder, geboorten van kinderen, uitzenden vanaf de Olympische Spelen. Opeens besef je dat het uitzenden uit Zuid-Korea de laatste Spelen is geweest. Het voelt als een afscheid. Ik kon nauwelijks slapen.”

“Nee, ik was en ben niet boos op Edwin. Ik weet zeker dat hij het heel moeilijk heeft gevonden. Ik begrijp zijn beweegredenen, maar fijn is het niet. Na twee nachten niet slapen heb ik Edwin gebeld en gevraagd hoe het nu verder gaat. Hij zei dat alles goed gaat komen en dat geloof ik ook. Edwin is de beste werkgever die er is.’’

Matige dj

Tegen de krant zegt Rick te verwachten volgend jaar weer snel op de radio te horen zal zijn. Maar niet als dj: “Ik heb vroeger wel een programma gehad op Veronica. Maar ik ben een hele goede sidekick en een matige discjockey. Ik ben ook een goede muzieksamensteller. Dat doe ik nu al voor Radio 538. Ik kan redelijk inschatten wat een hit wordt. Maar die hit zelf maken, kan ik niet. Ik sta ook het liefst net naast de schijnwerpers.

Ik heb nu de ene na de andere afspraak binnen en buiten radioland. John de Mol heeft als eigenaar van Talpa gezegd dat hij ons team wil behouden voor Talpa. Ik blijf ook het liefst bij Talpa, maar als een ander met een goed voorstel komt, dan kan praten natuurlijk altijd.”

Foto: Radio 538 / William Rutten