Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Qmusic moet zich kapot schamen”

Ruud de Wild: “Qmusic moet zich kapot schamen”

Ruud de Wild

Qmusic had moeten ingrijpen toen Stephan Bouwman op de radio vertelde dat hij depressief is. Dat zegt Ruud de Wild in gesprek met Nieuwe Revu. “Stephan barstte in februari in tranen uit en vertelde dat hij depressief is. Heel moedig van hem, maar die zender moet zich natuurlijk kapót schamen.”

Ruud: “Zo’n radiobaas had moeten zeggen: ‘Jij bent overspannen, jij gaat lekker een paar weken thuis zitten en met iemand praten. En daarna zou je het nog een keer op de radio kunnen vertellen, maar je overweegt eerst samen met je psycholoog of dat wel handig is.’ Die jongen is nu de rest van zijn leven ‘die depressieve dj’. En hij is nog maar 27.”

Beter weten

De Radio 2-dj vindt dat Qmusic na de affaire met Mattie en Wietze beter had moeten weten. “Eerst blijkt Mattie niet de biologische vader te zijn van zijn tweeling, daarna onderhandelt hij zonder Wietze over een vet vervolgcontract. En dan de depressieve dj. Wat wil je als unique selling point voor je station?”

Was het verhaal van Stephan, dat alle media haalde, écht? Ruud vraagt het zich af. “Is het misschien gestuurde echtheid, commerciële echtheid? Voor alle duidelijkheid: van die jongen vind ik het dapper, maar de zender had moeten ingrijpen.”

Ruud zat zelf ook meerdere keren overspannen thuis. In 2002 en 2007. Qmusic heeft ook gereageerd op de uitspraken van Ruud.

Succes middagshow

In het interview met Nieuwe Revu gaat Ruud ook in op het succes van zijn middagshow. Dat is volgens hem vooral te danken aan de dj-club en het muziekbeleid van Radio 2. “Ik zit in de middag op het gunstige tijdslot van 16.00 tot 18.00 uur, maar ik doe het natuurlijk niet alleen, ons programma wordt met een team gemaakt.”

Ruud: “Toen ik een tijdje niet op de radio was, zat ik geregeld in de auto te zappen tussen stations. Ik vroeg mezelf af wat ík zou willen horen, wat ík leuke radio vind. Dat heb ik op papier gezet en precies dat zijn we gaan uitwerken. In alle eerlijkheid: zap maar eens langs de middagshows, het is allemaal hetzelfde. Behalve Radio 2.”

Het hele interview met Ruud de Wild is te lezen via Blendle (betaald)

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2