Home Landelijke radio Radio 538 Edwin Evers: Vanaf januari even helemaal niks doen

Edwin Evers: Vanaf januari even helemaal niks doen

Edwin Evers wil vanaf januari, als zijn ochtendshow op Radio 538 ophoudt, ‘even helemaal niks doen’. “Ik wil even voelen hoe het is om helemaal geen enkele verplichting te hebben. Ik ga heus wel dingen doen, maar ik wil het even op me af laten komen en zien wat er gebeurt. Gevoelsmatig ga ik de radio denk ik wel heel snel missen”, zegt Edwin in de podcast van Michiel Veenstra.

De 538-dj stopt eind dit jaar met zijn populaire ochtendprogramma op Radio 538. Eerder zei Edwin al toe te zijn aan een ander leven waarin hij niet meer om 20.00 uur naar bed hoeft en om 04.00 uur moet opstaan. “Ik heb gewoon wat vaker behoefte aan een iets langere avond. Dat ik wat meer vrijheid heb om andere dingen te doen”, aldus Edwin.

Radiolandschap verandert

Evers, die 21 jaar ochtendradio maakte, ziet ook dat het radiolandschap om hem heen flink verandert. Gerard Ekdom naar Radio 10, een nieuw ochtendduo op Qmusic, een nieuwe ochtendshow op 3FM, en Radio 2 die net een nieuw ochtendprogramma heeft: de radiowereld is volop in beweging. “Er verandert veel”, zegt Edwin. “Dat is ook wel leuk, want dan zijn de kaarten straks opnieuw geschud. Dan kan iedereen beginnen from scratch. Dat is ook wel spannend, toch?”

Edwin noemt Frank Dane, de dj die hem opvolgt in de ochtend op 538, het grootste radiotalent van dit moment. “Nieuwe mensen, frisse mensen, dat is ook goed voor 538.” Ook in Bas Menting ziet Evers een potentieel talent. “Hij moet heel veel vlieguren maken om zich te verder te ontwikkelen.”

Ontwikkelen

Evers: “Ik denk wel dat het lastig voor talentvolle dj’s is om zich te ontwikkelingen. Er is al heel veel voor ze bepaald, ook muzikaal gezien. Het lijkt mij heel lastig om daarin mee te gaan. En er is veel, dus het is lastig je te onderscheiden op dit moment.”

Zelf zegt Edwin een ‘zapper’ te zijn als hij in de auto zit. “Ik zoek toch altijd een beetje naar iets wat ik onderhoudend vind. Een goede plaat, of een goed gesprek. En soms Spotify.”

Foto: William Rutten