Domien Verschuuren maakte dit jaar de overstap van NPO 3FM naar Qmusic, waar hij sinds oktober de middagshow presenteert. Met Domien blikken we terug op 2018 en kijken we wat 2019 brengt.

Na jaren weg bij 3FM en een nieuw avontuur bij Qmusic. Hoe was 2018 voor je?
“Goed! Ik denk dat verandering, hoe spannend ook, altijd goed is. Het was niet makkelijk om de knoop door te hakken, maar toen ik begin oktober bij Qmusic begon, wist ik dat ik de juiste keuze gemaakt had.”

Het kwakkelende 3FM waar je als gezicht van de zender veel over werd geïnterviewd, de breuk met je vriendin die uitgebreid in de media kwam; kende 2018 ook veel moeilijke momenten voor je?
“Het uit elkaar gaan was geen hoogtepuntje, nee. We hebben daar lang en veel over gepraat. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en gaan we heel goed, samen. We zien elkaar nog regelmatig en hebben allebei het gevoel dat dit een goede beslissing was, hoe kut het ook was om ‘m te maken.”

Je zei in je afscheidswoord op 3FM: deze zender gaat een nieuwe koers varen, misschien krijg ik nog wel spijt dat ik vertrek. Heb je spijt gehad?
“Heel eerlijk? Nee. Maar vooral omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en ik het nu zo naar mijn zin heb bij Qmusic.”

“TOEN IK BEGIN OKTOBER BIJ QMUSIC BEGON, WIST IK DAT IK DE JUISTE KEUZE GEMAAKT HAD”

Hoe bevalt de middagshow op Qmusic?
“Ik vind het te gek. Al langer droomde ik van dat tijdstip en het is precies wat ik er van hoopte. Je kunt in de middag een perfecte mix creëren van terugblikken op de dag, vooruitblikken op de avond en alles wat daar tussenin en omheen zit. Samen met nieuwslezer Fien Vermeulen en de Qmusic-luisteraar probeer ik het gevoel van de dag te vangen.”

Commerciële radio is heel anders dan publieke radio, wordt vaak gezegd. Geldt dat ook voor jou?
“Ja, maar op een positieve manier! Het is anders denken en sneller schakelen. Dat bevalt me wel. De lijnen zijn korter en de organisatie is duidelijker. Ik vind dat overzichtelijke heel prettig.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“Het ‘live ontslag’ van Philip Freriks bij OVT (VPRO, NPO Radio 1) vond ik ontluisterend. Een vreselijk gênant moment. Niet alleen voor hem, maar ook voor presentatoren Jos Palm en Laura Stek. De rust die Freriks daar weet te bewaren is trouwens bewonderenswaardig. Ik zou niet weten hoe ik op dat moment had gereageerd.”

“Het ‘live ontslag’ van Philip Freriks bij OVT vond ik ontluisterend. Een vreselijk gênant moment”

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2018?
“De verhuizing van de Nederlandse Top 40 van Radio 538 naar Qmusic. Ik vind dat écht een ding. Ik heb ontelbaar vaak naar die lijst geluisterd en vind het heel bijzonder dat ‘ie vanaf januari bij ons te horen is. En dat ik hem dan ook nog eens mag presenteren, is natuurlijk de kers op de taart.”

Wat is je doel voor 2019?
“Naadloos aftellen van nummer veertig naar één!”

Foto: Qmusic