Menno de Boer wordt definitief de nieuwe zendermanager van 3FM. Dat meldt de NPO. Hij start op 1 mei als opvolger van Sharid Alles, die eind vorig jaar vertrok bij 3FM. Menno is nu al interim-zendermanager bij het station.

“3FM is voor mij een ruwe diamant en nog steeds het kloppende muziekhart van Nederland”, zegt Menno in een persverklaring. “Er werkt een enorm gepassioneerd team voor én achter de schermen met een grenzeloze liefde voor muziek. Na de afgelopen maanden heb ik heel veel zin het station samen met het team, de omroepen en de makers te helpen groeien.”

Veranderingen

De luistercijfers van 3FM zitten al langere tijd in een dip. Vorige week werd bekend dat Sander Hoogendoorn moet stoppen met zijn ochtendshow. Mogelijk verandert er onder leiding van Menno de komende tijd meer bij 3FM, maar daarover is nog weinig bekend.

Jurre Bosman, directeur Audio bij de NPO, laat weten: “Menno is met zijn jarenlange ervaring voor en achter de schermen bij radiostations de aangewezen persoon om 3FM weer de glans te geven die het verdient. De afgelopen maanden heeft hij met zijn plannen veel vertrouwen gewonnen bij omroepen, makers en andere collega’s; dat is een waardevol uitgangspunt voor de komende periode.”

Radioloopbaan

Menno de Boer heeft al een lange loopbaan in de radiowereld achter de rug. Zo was hij bijna drie jaar lang radiodirecteur van Radio 538, waar hij ook jarenlang zelf te horen was met een dagelijks radioprogramma. Voor zijn overstap in 2013 naar Radio 538, werkte Menno jarenlang bij SLAM!, waar hij eveneens zowel programmadirecteur als dj was.

Menno begon zijn professionele radioloopbaan in 2003 bij Omroep Flevoland. Na zijn vertrek bij Radio 538, eind 2020, werkte hij vooral achter de schermen bij diverse radiostations. Daarnaast was hij als invaller te horen op onder meer Qmusic en Radio 10.

In een interview met deze website zei Menno vorig jaar dat hij ‘de allerbeste radiocoach ter wereld wil zijn’.

Foto: NPO