Coco Hermans volgt per 1 november Menno de Boer op als directeur radio van Radio 538. Coco is op dit moment nog content manager bij NPO Radio 2. Eerder werkte ze als producer bij Corrino en als zenderproducer bij NPO 3FM. Menno de Boer gaat opzoek naar uitdagingen buiten het radiobedrijf van Talpa Network.

Menno werd begin 2018 benoemd tot radiodirecteur van Radio 538. Hij stond dat jaar direct voor een grote opgave, toen Edwin Evers zijn afscheid aankondigde. “Dat was wel pittig”, blikte Menno later terug. Al met al is Menno bijna drie jaar radiodirecteur geweest bij de commerciële zender, die de afgelopen maanden in de luistercijfers 20-49 jaar voorbij wordt gestreefd door concurrent Qmusic.

“Ik heb 538 de afgelopen jaren geleid met veel passie en plezier, in een unieke periode”, zegt Menno nu in een persverklaring. “Er ligt een solide basis voor de toekomst. Dit is voor mij hét moment om de ‘antenne’ aan een ander over te dragen. Ik wil mijn vleugels uitslaan buiten Talpa Network.”

‘In goed overleg’

Marc Adriani, de hoogste directeur radio binnen Talpa Network: “Enige tijd geleden heeft Menno mij laten weten dat hij op zoek wil gaan naar een andere, meer vrije rol dan zijn huidige rol bij Radio 538. In goed overleg hebben we toen besloten dat onze wegen zouden scheiden en zijn we op zoek gegaan naar een opvolger. We gaan Menno als superprettige collega en radioprofessional missen.”

Volgens Marc heeft Menno 538 ‘door een belangrijke periode geloodst’. “Hij heeft het vertrek van Evers uitstekend begeleid en stond aan de wieg van de goede start van de nieuwe ochtendshow. Ik wil Menno bedanken voor zijn prestaties, zijn tomeloze energie en inzet en verwelkom Coco als zijn opvolger.”

De kersverse radiodirecteur Coco Hermans over haar stap: “538 is een energiek, jong, eigenwijs en bovenal bruisend merk waarbij je de passie uit de speakers voelt knallen. Als gedreven radiovrouw kan ik daarom niet wachten om samen met de dj’s en makers het beste uit 538 te halen.”