Tom de Graaf en Joe Stam zijn gestopt met hun rubriek ‘Pieperpost’ op NPO 3FM. Sinds april stuurden de radio-dj’s per post losse aardappels zonder verpakking naar luisteraars in het hele land. Een idee dat volgens hen is overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar inbreuk op merkrecht volgens Pieperpost. Dat bedrijf verstuurt pakketjes met aardappels, waarop teksten zijn geschreven.

Het Rotterdamse bedrijf Pieperpost was niet blij met de 3FM-rubriek. “Er wordt nu een lolletje gemaakt van onze bedrijfsnaam en de dj’s doen alsof zij het concept hebben verzonnen”, zegt mede-oprichter Eveline Grondel in De Telegraaf. Het bedrijf diende een klacht in bij BNNVARA, die over het 3FM-programma gaat. Volgens de omroep ging het om een klein experiment en hadden Tom en Joe nog nooit van Pieperpost gehoord.

Van de 3FM-dj’s zelf, die tussen 9:00 en 10:00 uur een programma maken op de jongerenzender, kregen de Pieperpost-ondernemers geen reactie. BNNVARA laat aan de krant weten dat Tom en Joe inmiddels gestopt zijn met de rubriek. De omroep wenst het bedrijf ‘veel succes met hun prachtige onderneming’.

Foto: Annemieke van der Togt