Home Landelijke radio Samenwerking Talpa en TMG loopt vertraging op

Samenwerking Talpa en TMG loopt vertraging op

De geplande samenwerking tussen Talpa en TMG loopt vertraging op. De twee mediabedrijven werken op dit moment nog aan de laatste aspecten van de beoogde samenwerking. “Dit proces verloopt voorspoedig maar kost iets meer tijd dan verwacht”, laat TMG in een verklaring weten. Talpa en TMG hopen later deze maand meer bekend te kunnen maken over de samenwerking.

In januari werd bekend dat TMG en Talpa een joint venture oprichten waarin de radio-activiteiten van beide bedrijven worden ondergebracht. Hierdoor gaan Radio 538 en SLAM! (eigendom van Talpa) en Sky Radio en Radio Veronica (TMG) samenwerken.

Bij de samenwerking kwam begin mei het nieuws dat Talpa weer volledig eigenaar wordt van Radio 10 en 100% NL. Het bedrijf van John de Mol stoot echter radiozenders SLAM! en 100% NL af en houdt daarmee Radio 538 en Radio 10 over. Door de nu geplande samenwerking worden Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio straks één bedrijf. TMG investeert 27 miljoen euro in de nieuwe samenwerking met Talpa.

Protest
De Persgroep, eigenaar van Qmusic, liet eind april al weten in verzet te gaan tegen de geplande samenwerking tussen Talpa en TMG. De Persgroep vindt dat er door de samenwerking een pact van concurrenten ontstaat waartegen de zender moet opboksen. Of de vertraging te maken heeft met dat protest, is onbekend.

Talpa was tot drie jaar geleden nog eigenaar van Radio 10, dat toen nog Radio 10 Gold heette. In augustus 2013 verkocht Talpa 75% van het bedrijf aan RadioCorp. Als onderdeel van die deal kreeg Talpa een minderheidsbelang in het bedrijf achter 100% NL en Radio 10.

Edwin Diergaarde liet onlangs in een interview met RadioFreak.nl weten dat de kans bestaat dat er ‘geschoven gaat worden met poppetjes van Radio 10 en Radio Veronica’.

Vorig artikelRadio Tour de France drie weken op NPO Radio 1
Volgend artikelDomien Verschuuren drie weken in de ochtend op 3FM