Home Landelijke radio Radio 538, Sky Radio, Veronica en SLAM! samen verder

Radio 538, Sky Radio, Veronica en SLAM! samen verder

Talpa en TMG richten een joint venture op waarin ze de radio-activiteiten van beide bedrijven onderbrengen. Hierdoor gaan Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en SLAM! samenwerken.

TMG is eigenaar van Sky Radio en Veronica terwijl Talpa de eigenaar is van Radio 538 en SLAM!. Het nieuwe radiobedrijf komt voor bijna een kwart in handen van TMG. Talpa krijgt de rest van het belang.

Daarnaast neemt TMG een belang van 15 procent in het aandeel dat Talpa in SBS houdt.  Met de deal van radio en TV is voor TMG een investering van €27 miljoen gemoeid. Verder wil het uitgeefconcern samen met Talpa Media de plannen voor digitale televisie gestalte geven. TMG-bestuursvoorzitter Van der Snoek spreekt van een belangrijke stap “met het oog op ons voornemen om nog dit jaar twee OTT zenders te lanceren.” Dat betreft zenders voor De Telegraaf en Telesport.

Eerder samen
Sky Radio en Radio 538 waren al eerder samen onderdeel van één bedrijf maar werden in 2003 uit elkaar gehaald. Omdat bij de etherfrequentie in dat jaar een bedrijf maar één ongeclausuleerd kavel mocht bezitten vond er een ontvlechting plaats tussen de zenders. Sky Radio werd onderdeel van Newscorp en Radio 538 ging zelfstandig verder.

Bij de huidige verlenging van de frequenties is deze eerdere beperking opgeheven.

Foto: Talpa