Home Landelijke radio Moederbedrijf Qmusic in verzet tegen samenwerking TMG en Talpa

Moederbedrijf Qmusic in verzet tegen samenwerking TMG en Talpa

Qmusic studio

De Persgroep, de eigenaar van Qmusic, verzet zich tegen de geplande samenwerking van TMG en Talpa. Dat meldt het Financieel DagbladIn januari werd bekend dat TMG en Talpa een joint venture oprichten waarin de radio-activiteiten van beide bedrijven worden ondergebracht. Hierdoor gaan Radio 538 en SLAM! (eigendom van Talpa) en Sky Radio en Radio Veronica (TMG) samenwerken.

De Persgroep vindt dat er door de geplande samenwerking een pact van concurrenten ontstaat waartegen de zender moet opboksen. En daarom gaat het moederbedrijf van Qmusic in verzet tegen de geplande samenwerking.

“We gaan kijken wat dit betekent voor de concurrentie”, zegt Christian van Thillo, ceo van de Persgroep in het FD. “We gaan onze belangen verdedigen. Dat is logisch, dat zou elk bedrijf in deze situatie doen.” Met de vier radiozenders heeft Talpa een marktaandeel van 27%, tegenover 9% voor Qmusic.

De deal tussen Talpa en TMG moet eind juni rond zijn. Daarna kan De Persgroep eventueel beroep aantekenen bij mededingingsautoriteit ACM.

Foto: Sander Koning