Het middagprogramma van Frank van der Lende en Eva Koreman op NPO 3FM stopt. Dat maakten de twee net bekend in de uitzending. “We vinden het ontzettend jammer en het is niet onze eigen keuze, maar we zijn met elkaar in gesprek over nieuwe plannen op 3FM.”

De laatste uitzending van Frank en Eva samen is op 23 juni. Daarna gaat Frank met vaderschapsverlof, Eva vult vanaf dat moment de show solo. Een definitieve einddatum van het programma is nog niet bekendgemaakt.

Programmering op de schop

Eerder kondigde Sander Hoogendoorn al aan dat hij moet stoppen met zijn ochtendshow op 3FM. “Na de ochtendshow trekken ze nu ook de stekker uit ons programma”, zei Frank daarover. RadioFreak meldde onlangs dat de complete programmering van het station op dit moment onder handen wordt genomen. Alle opties liggen daarbij open, van geen enkel programma staat op voorhand vast dat het blijft.

Het schrappen van het middagprogramma betekent dat Frank van der Lende voor de tweede keer uit de middag wordt gehaald. Hij moest in 2017 stoppen als opvolger van Coen en Sander, maar keerde ruim twee jaar geleden weer terug op het tijdslot.

Zowel Frank als Eva zijn met hun omroepen in gesprek over de invulling van hun rol op 3FM na het stoppen van de middagshow.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM