NPO 3FM gaat een groot deel van de programmering op de schop gooien. Alle opties liggen daarbij open, van geen enkel programma staat op voorhand vast dat het blijft. Dat melden diverse bronnen aan RadioFreak. Daarmee zou de programmering, die eind vorig jaar nog werd aangepast door toenmalig zendermanager Sharid Alles, wederom omgegooid worden.

Dat de ochtendshow een andere invulling krijgt, werd onlangs al duidelijk: Sander Hoogendoorn moet eind juni stoppen met zijn programma tussen 6:00 en 9:00 uur. Een groot deel van de andere programmering volgt vermoedelijk.

Intekenen door omroepen

De nieuwe zendermanager Menno de Boer wil omroepen laten intekenen op alle tijdsloten. Dat intekenen gebeurt formeel gezien elk jaar, maar nu zouden alle tijdsloten open liggen. Na de zomer zou de nieuwe programmering dan rond moeten zijn.

De NPO wil niet inhoudelijk reageren. “3FM is altijd met de omroepen in gesprek om de programmering nog beter te maken”, zegt een woordvoerder.

Veranderingen

3FM, die al een aantal jaar te kampen heeft met lage luistercijfers, gooide de programmering de afgelopen tijd al meermaals flink om. Ruim twee jaar geleden, in april 2020, veranderen de lunchshow, middagshow en het avondprogramma van presentator. Afgelopen december voerde de zender opnieuw veranderingen door, met onder meer Rob Janssen en Wijnand Speelman in de avonduren.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM

Vorig artikelQmusic in gesprek met Q-Dance, danceshows blijven voorlopig te horen
Volgend artikelVerlies van 1,2 miljoen euro voor L1 door interne strubbelingen