Herman Hofman krijgt geen plek in de nieuwe programmering van NPO 3FM. Hij zal de zender daarom later dit jaar verlaten, heeft hij vanmiddag bekend gemaakt. Naar eigen zeggen weet hij het sinds vorige week en heeft hij nog geen idee wat hij nu gaat doen. “Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zei hij geëmotioneerd.

“Ik voel me heel erg verdrietig en voel me alsof ik gedumpt ben door een vriendin waar ik tien jaar alles voor heb gegeven. En ik weet ook nog steeds niet waarom ik eruit gezet word. En dat maakt het eigenlijk alleen maar moeilijker.”

Een geëmotioneerde Herman:

Het was al even duidelijk dat het roer fors om zou gaan bij 3FM. De nieuwe zendermanager Menno de Boer wilde dat alle omroepen opnieuw zouden nadenken over de programmering. Inmiddels lijkt het erop dat de nieuwe ochtendshow al rond is en dat onder meer het programma ‘3VOOR12 Radio’ gaat verdwijnen.

Alles eruit halen

“Wanneer ik weg moet weet ik eigenlijk niet, waarschijnlijk na de zomer”, zei Hofman. “In ieder geval ga ik de laatste maanden dat ik nog op de radio ben alles eruit halen. Elke seconde radio die er is ga ik opsnuiven.”

Herman begon bij 3FM in de nacht. Begin 2015 kreeg hij er een eigen programma in het weekend. Datzelfde jaar won hij de Marconi Award voor Aanstromend Talent. De jock zat tussen mei 2020 en juli 2021 ruim een jaar met een burn-out thuis.

De radiomaker kreeg afgelopen woensdagavond te horen dat hij weg moet bij 3FM. “Ik hoorde het woensdag in het stadion in Tirana”, zegt Herman, doelend op de finale die Feyenoord er speelde. “Het heeft m’n finale behoorlijk verpest. Ik heb zitten janken in het stadion. Ik heb die finale in een soort roes gezeten van holy shit, ik ben mijn baan kwijt.”

Foto: AVROTROS | Elvin Boer