Wijnand Speelman en Rob Janssen gaan de ochtendshow op NPO 3FM maken. Dat meldt het AD op basis van een programmering die de krant ingezien heeft. Wijnand en Rob zijn momenteel samen te horen op vrijdagavond. Wie de middagshow op 3FM gaat maken, is nog onduidelijk. Bram Krikke en Tom van der Weerd zouden, net als Frank Dane, Ruud de Wild en Giel Beelen, bedankt hebben.

In de nieuwe programmering behouden Jorien Renkema tussen 10:00 en 12:00 uur en Timur Perlin tussen 12:00 en 14:00 uur hun programma, aldus de krant. Sander Hoogendoorn verhuist naar 14:00 tot 16:00 uur.

3voor12 verdwijnt

Frank van der Lende gaat naar het begin van de avond tussen 19:00 en 22:00 uur en Eva Koreman naar het weekend. ‘3voor12’ maakt plaats voor Olivier Bakker en Jamie Reuter van PowNed, bevestigen diverse bonnen aan het AD. Daarmee zou VPRO’s ‘3voor12’ voor het eerst sinds 1998 uit de programmering verdwijnen. De VPRO zegt ‘niets te kunnen zeggen’.

De NPO en zenderbaas Menno de Boer kunnen ‘op dit moment nog niet reageren, vanwege de gesprekken met de omroepen’.

Op de schop

Het was al even duidelijk dat het roer fors om zou gaan bij 3FM. De nieuwe zendermanager Menno de Boer wil omroepen laten intekenen op alle tijdsloten. Dat intekenen gebeurt formeel gezien elk jaar, maar nu zouden alle tijdsloten open liggen. Na de zomer zou de nieuwe programmering dan rond moeten zijn.

3FM, dat al een aantal jaar te kampen heeft met lage luistercijfers, gooide de programmering de afgelopen tijd al meermaals flink om. Ruim twee jaar geleden, in april 2020, veranderen de lunchshow, middagshow en het avondprogramma van presentator.