Home Landelijke radio Marconi Awards voor Herman Hofman, Coen & Sander en Qmusic

Marconi Awards voor Herman Hofman, Coen & Sander en Qmusic

De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Herman Hofman van NPO 3FM. Voor de publieksprijs waren verder ook Jordi Warners (Slam!) en Roelof de Vries (NPO Radio 1) genomineerd.

De Marconi Impact Award ging naar Coen & Sander vanwege hun overstap naar Radio 538. "Het is een beetje vreemd om een prijs te winnen voor één handtekening op een contract", aldus Coen Swijnenberg. "Dankjwel", voegde Sander Lantinga daar aan toe.

De andere genomineerden voor de prijs waren het opleidingstraject van Qmusic en de uitzending Argos van NPO Radio 1 over MH17. Het was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt.

De Marconi Award voor Beste Radiostation ging voor de tweede keer naar Qmusic. Voor die prijs waren verder Radio 10 en Radio 538 genomineerd.

Iwan Reuvekamp, de stationmanager van Qmusic: "Ik had er eigenlijk echt niet op gerekend. Je hebt een nieuwe generatie radiomakers die bij de radio gaan werken. Ik wil dit podium even gebruiken om op te roepen om de nieuwe generatie de ruimte geven om hen te laten uitleggen hoe we radio moet maken, zoals we bij Qmusic hadden gedaan. Laat niet de oude generatie dat aan de jongeren uitleggen."

Daarnaast kreeg Ruud de Wild de Marconi Oeuvre Award. Het was al bekend dat hij die zou krijgen, maar de officiële uitreiking was vanavond. "Het is de mooiste prijs die je kunt krijgen", was De Wilds eerste reactie. Ondanks dat hij momenteel niet op de radio is, is de oeuvreprijs zeker niet het einde van zijn carriere "Het is het voorgerecht van een diner dat nog moet komen."

Later vanavond worden nog de Zilveren Radiosterren en de Gouden Radioring uitgereikt.