Home Landelijke radio Frank Dane volgt Edwin Evers op bij 538

Frank Dane volgt Edwin Evers op bij 538

Frank Dane

De ochtendshow van Radio 538 wordt vanaf 2019 gepresenteerd door Frank Dane, heeft de zender zojuist bekendgemaakt. Edwin Evers maakte onlangs bekend dat hij aan het einde van dit jaar, na 21 jaar, stopt met zijn programma ‘Evers Staat Op’. Frank valt al regelmatig in voor Edwin.

Frank Dane: “Ik ben ontzettend vereerd en gelukkig dat er een radiodroom van mij uit mag komen. Ik ben 538 en Talpa dankbaar voor deze ongelofelijke kans om mijn held Edwin op te volgen. Ik ga mijn stinkende best doen om de leukste ochtendshow van Nederland te maken op Radio 538. Maar eerst nog negen maanden genieten van Evers Staat Op.”

Menno Koningsberger Algemeen Directeur Talpa Radio: “Frank Dane is een echt radiodier en van alle markten thuis. Hij maakt frisse, interessante en spraakmakende radio. Ik geloof dat hij perfect op zijn plek is bij 538 en klaar is om een eigen dagelijkse ochtendshow te gaan maken. Als vaste invaller van Edwin Evers bij 538 heeft hij laten zien dat hij zo’n belangrijke show kan dragen. Dane is een breed georiënteerde, energieke en creatieve radiomaker die op eigen wijze invulling kan geven aan een ochtendshow en de luisteraars weet te boeien.”

Het is geen verrassing dat Frank Dane de opvolger wordt. Eerder werd al bekend dat 538 Frank Dane klaarstoomt om de ochtendshow van Evers over te nemen.

Frank Dane

In 2000 was Frank als 18-jarige jongen voor het eerst te horen op de landelijke radio bij Radio 538. Na twee uitstapjes naar Yorin FM en NPO 3FM in 2007 en 2010 is hij sindsdien te horen geweest op 538. Frank heeft momenteel twee radioprogramma’s: op werkdagen een lunchprogramma tussen 12:00 en 14:00 uur en de ‘Frank en Vrijdag Show’op vrijdagavond.

Frank Dane is al jaren de vaste invaller van Edwin Evers als hij met vakantie is en daarnaast is Frank regelmatig te zien als presentator bij RTL Boulevard.

Foto: William Rutten