Home Landelijke radio Radio 538 Radio 538 stoomt Frank Dane klaar voor de ochtend

Radio 538 stoomt Frank Dane klaar voor de ochtend

Frank Dane

Radio 538 is bezig om Frank Dane voor te bereiden op het opvolgen van Edwin Evers, als hij ooit stopt met de ochtendshow. Dat vertelt Dave Minneboo, directeur radio bij Talpa Radio in De Radio Podcast.

Op de vraag of Minneboo zich voorbereidt op het moment dat Evers wil stoppen met ‘Evers Staat Op’ zegt Minneboo: “Daar zijn we continu mee bezig. We voeren daar heel veel gesprekken over. Daar moeten we ook op anticiperen. Daarom zijn we heel erg bezig met Frank Dane, om hem klaar te stomen daarvoor. Dat is één van de gegadigden die het zou kunnen doen, maar wat mij betreft mag Evers nog jaren doorgaan als hij dat wil.”

Mattie & Wietze

Ook de ochtendshow van Sky Radio komt ter sprake in De Radio Podcast. Het plan was afgelopen zomer om Mattie & Wietze in de ochtenduren te zetten en daarmee voor het eerst te breken met het non-stop-format van de zender. “We hadden hele goede gesprekken en voor mijn gevoel was het ook goed gelukt, maar op het allerlaatste moment kreeg Mattie koudwatervrees. Dat is dus op het laatste moment mislukt en dat is voor mij wel het dieptepunt van 2017”, aldus Minneboo.

Mattie en Wietze

Een gepresenteerde ochtendshow op Sky Radio is daarmee niet van de baan, maar is voorlopig wel in de ijskast gezet. “Het staat wel op mijn verlanglijstje, maar je moet ook realistisch zijn”, vertelt Minneboo. “We hebben onderzoek gedaan en gekeken naar de Sky Radio-luisteraar. Die luistert in eerste instantie voor de non-stop muziek, maar we scoren in de ochtend 2 procent lager dan het gemiddelde marktaandeel overdag. Wat kunnen we doen om ook daar op dat gemiddelde marktaandeel te komen?”

“Toen hebben we gekeken wat de P1-luisteraars (de vaste luisteraars die direct in de doelgroep vallen red.) van Sky Radio zouden accepteren als er gesproken woord komt. Eigenlijk kwamen Mattie & Wietze daar heel goed uit. En Edwin Evers, die kan in principe overal. Het heeft voor ons weinig zin om Evers naar Sky te verplaatsen, dus hebben we geprobeerd om Mattie & Wietze dat te laten doen. Ieder ander probeersel zou gewoon een heel groot risico zijn, dus op dit moment hebben we niet iets paraat.”

Mattie Valk besloot tijdens de onderhandelingen met Talpa op het laatste moment om toch bij Qmusic te blijven en presenteert daar tegenwoordig de ochtendshow ‘Mattie, Fien & Igmar’. Wietze de Jager heeft een contract bij Talpa getekend en presenteert nu op tv ‘Shownieuws’. Hij heeft al afgesproken om in de toekomst ook radio te gaan maken op één van de zenders van Talpa Radio, maar waar en wanneer is nog onbekend.

Foto: William Rutten