Home Landelijke radio Radio 538 Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow ‘Evers Staat Op’

Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow ‘Evers Staat Op’

Team Evers Staat op

‘Evers Staat Op’ stopt eind 2018. Dat heeft dj Edwin Evers zojuist bekendgemaakt op zender. “Ik ben heel erg toe aan een ander leven en iets meer lucht. Dat minder in het teken staat van de klok.” Drie weken geleden nam hij de beslissing. “Na 21 jaar ‘Evers Staat Op’ kijk ik terug op een waanzinnige periode uit mijn leven. Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland.”

De dj maakte het met een snik in zijn stem bekend. Luister terug:

Volgens de dj is hij al een paar maanden aan het nadenken over zijn toekomst. “Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur. En we zijn er nog tot aan het einde van dit jaar!”

De beslissing hing al een tijdje in de lucht. Afgelopen week zei Evers al dat hij nog niet wist of hij zou blijven.

21 jaar

Edwin Evers heeft 21 jaar zijn ochtendshow gemaakt. Eerst bij 3FM en in 2000 maakte hij de overstap naar Radio 538. Aan het einde van dit jaar maakt Evers zijn allerlaatste uitzending van ‘Evers Staat Op’. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie vanaf volgend jaar de ochtendshow van 538 presenteert.

Eerder werd al bekend dat 538 Frank Dane klaarstoomt om de ochtendshow van Evers over te nemen. Maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Volgens John de Mol, eigenaar van Talpa Radio en 538, gaf Evers twee jaar geleden al aan dat het waarschijnlijk zijn laatste contract zou zijn. “De impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot. Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven. Ik wens hem alle succes van de wereld, vooral met zijn muziek, en hopelijk horen we Edwin ooit terug op zender.”

Foto: Radio 538 / William Rutten