‘3voor12 Radio’ op 3FM wordt de rest van het jaar gepresenteerd door Eva Koreman. Ze vervangt Sagid Carter die besloten heeft te vertrekken bij 3FM, na de aankondiging dat het programma vanaf volgend jaar verdwijnt. Sagid was dinsdag voor het laatst te horen.

Eva presenteerde ‘3voor12 Radio’ al eerder, van het najaar van 2018 tot het voorjaar 2020. Omdat ze toen de middagshow ging presenteren, samen met Frank van der Lende, stopte ze met het avondprogramma. Sagid was toen haar opvolger.

Onduidelijkheid

Deze zomer stopte de middagshow en was onduidelijk of er een plek zou zijn voor Eva in de nieuwe programmering. De komende vier maanden is ze dus te horen in de late avond van 3FM. Het is nog niet bekend wat ze daarna gaat doen. Haar middagshow-collega Frank zou eigenlijk de vroege avond voor zijn rekening gaan nemen, maar besloot te vertrekken bij 3FM en begint dit najaar bij Radio Veronica.

Gisteren was Eva weer voor het eerst te horen bij 3voor12. “Het voelt voor mij alsof ik heel erg lang vakantie heb gehad. Eind juli heb ik afscheid genomen van de middagshow met mijn collega Frank. Maar dan een vakantie voelt als een eeuwigheid. Om dan weer hier terug te keren is ook een beetje spannend, maar ook heel erg leuk”, zei ze aan het begin van het programma.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM