Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende keren na de zomer toch niet terug op NPO 3FM. De twee dj’s, die hun ochtend- en middagshow zijn kwijtgeraakt, verlaten het radiostation en gaan de slag bij Radio Veronica.

Sander gaat op maandag tot en met donderdag een avondprogramma maken. Frank krijgt een programma op vrijdagavond. De exacte tijdstippen van hun programma’s worden later bekend gemaakt. De dj’s beginnen, net als de nieuwe middagshow van Sander Lantinga, op 3 oktober.

Zendermanager Rob Stenders laat in een persbericht weten: “Met Sander en Frank verwelkomen we weer twee absolute muziekjunkies in het inmiddels zeer rijke palet aan presentatoren van Radio Veronica. Fantastisch dat ze deze stap maken.”

Nieuwe programmering 3FM

Op dit moment zijn Sander en Frank niet te horen op 3FM. Ze maakten in juni hun laatste programma en hebben sindsdien zomervakantie. Sander zou vanaf 12 september op werkdagen van 13:00 tot 16:00 uur te horen zijn op 3FM. Frank zou het avondprogramma van 19:00 tot 21:00 uur voor zijn rekening nemen. Wie dat nu gaan doen, is nog niet bekend.

Menno de Boer, zendermanager van 3FM, snapt niet waarom de twee dj’s alsnog vertrekken. “We hebben hier echt heel lang en goed met elkaar over gesproken”, zegt hij tegen het AD. “De nieuwe programmering is in zorgvuldig overleg met omroepen en presentatoren tot stand gekomen. Ondanks hun eerdere toezeggingen kiezen Sander en Frank nu toch een andere weg. Dat is jammer.”

Foto: Ben Houdijk / Radio Veronica