Home Landelijke radio Deze berichten werden massaal gelezen in 2017

Deze berichten werden massaal gelezen in 2017

Grote radiotransfers, bekende radioduo’s die uit elkaar gingen en tal van andere nieuwsberichten. RadioFreak.nl berichtte dit jaar weer over alle ins en outs in de Nederlandse radiowereld. Een overzicht van de 10 best gelezen berichten van 2017.

1. Giel Beelen breekt in bij uitzending 3FM

Giel Beelen, die maandag 9 oktober begon met zijn nieuwe ochtendshow op Radio Veronica, was diezelfde ochtend ineens toch weer even te horen op 3FM. Even na acht uur, tijdens een plaat van Chef’Special, kwam z’n stem door de plaat heen.

Giel Beelen

2. Luistercijfers ochtendshows: Evers stevig aan kop, 3FM bijna gehalveerd

In april van dit jaar analyseerde RadioFreak.nl de luistercijfers van de ochtendshows op de landelijke radiostations. Daaruit bleek dat Edwin Evers nog altijd ‘koning ochtendshow’ is. Maar ook dat de luistercijfers van de ochtendshow op 3FM zijn gehalveerd.

3. Giel Beelen naar Radio Veronica

RadioFreak.nl meldde donderdag 29 augustus dat Giel Beelen de overstap maakt naar Radio Veronica. Een dag later bevestigde het commerciële station inderdaad de komst van Beelen.

Giel Beelen

4. Jo van Egmond nieuwe nieuwslezer Radio 538

Jo van Egmond (29) wordt de nieuwe nieuwslezer van Radio 538, zo meldden bronnen eind september aan deze site. Dat bleek inderdaad het geval: Van Egmond volgde Hannelore Zwitserlood op in de middag op 538.

Jo van Egmond

5. Rob Stenders voelt zich ‘door 7 bussen overreden’

Het programma van Rob Stenders op NPO Radio 2 hield eind augustus op het bestaan. Op Facebook gaf Stenders aan ‘zich overreden te voelen door 7 bussen’. Met de omroepwissel van AVROTROS naar BNNVARA hoopte Stenders zijn programma op Radio 2 te behouden.

6. Wietze verlaat ochtendshow Qmusic, Mattie blijft

Wietze de Jager keert niet meer terug in de ochtend bij Qmusic, zo maakte Mattie Valk vrijdag 5 mei bekend op de commerciële zender. De twee dj’s hebben een andere lezing over de gang van zaken in wat later de ‘soap’ rondom Mattie en Wietze werd genoemd.

Mattie en Wietze

7. Rob Stenders weg uit de middag van Radio 2 en verlaat AVROTROS

Halverwege juli werd bekend dat Rob Stenders vertrekt bij AVROTROS en daarmee ook NPO Radio 2. De dj stapte over naar BNNVARA, maar verloor daarmee zijn middagprogramma op Radio 2.

Rob Stenders

8. Luistercijfers middag: Radio 538 ook in de middag marktleider, 3FM levert in

Radio 538 heeft het marktleiderschap onder de middagshows stevig in handen en 3FM levert flink in. Dat bleek in april uit een analyse van de luistercijfers van de middagshows.

Coen en Sander 538

9. “Mattie Valk krijgt te maken met Jack Spijkerman-effect”

“Qmusic zal door de affaire rondom Mattie en Wietze luisteraars verliezen”. Dat zei Arjan Snijders begin juni. “Mattie is beschadigd, hij krijgt te maken met het Jack-Spijkerman-gaat-naar-Talpa-effect. Spijkerman liet de VARA in 2005 vallen en verspeelde zo zijn credits.”

10. Sidekick van Gerard Ekdom vertrekt naar 3FM

Pieter Kok stopte in augustus als sidekick van Gerard Ekdom op NPO Radio 2. Kok ging aan de slag bij NPO 3FM, waar hij tegenwoordig de coördinatie van de middagshow van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen op zich neemt.

Pieter Kok

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM, Michel Schnater | VARA, Michel Schnater, Jasper Zwartjes | NPO Radio 2, William Rutten, Qmusic, AVROTROS

Vorig artikelBas Menting, Joost Swinkels en Rob Janssen genomineerd voor Marconi Award
Volgend artikelJeroen van Inkel maakt proefuitzending op Radio 5