Home Landelijke radio NPO 3FM Sidekick van Gerard Ekdom vertrekt naar 3FM

Sidekick van Gerard Ekdom vertrekt naar 3FM

Pieter Kok

Pieter Kok, de sidekick van Gerard Ekdom op NPO Radio 2, verlaat het ochtendprogramma. Kok gaat aan de slag bij NPO 3FM, waar hij de coördinatie van de nieuwe middagshow van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen op zich gaat nemen. Kok werkte in totaal 7 jaar lang samen met Ekdom.

“Na 7 jaar komt er een einde aan de samenwerking Ekdom-Kok. Het is een soort Lennon – McCartney geworden, maar dan anders”, aldus Ekdom vanochtend op Radio 2. Volgens Ekdom ging het vroege opstaan Kok niet in de koude kleren zitten. “Hij werd er niet blij van. Het tijdstip, zijn leven, zijn omgeving werd er ook niet blij van.”

Effe Ekdom

Ekdom en Kok werkten samen sinds 2010, het moment dat Ekdom het nieuwe lunchprogramma ‘Effe Ekdom’ ging maken op 3FM. In 2015 verhuisde het team naar Radio 2, om er de ochtendshow ‘Ekdom in de Ochtend’ te gaan maken. Kok was daarin regelmatig te horen als sidekick.

“We gaan hem enorm missen”, zei Ekdom vanochtend over Kok. “We vonden het echt fantastisch met je. Je bent een stuk van m’n DNA geworden de afgelopen 7 jaar.” Over zijn overstap naar de middagshow op 3FM zei Ekdom: “dat moet je ook maar durven”.

Foto: AVROTROS