Home Landelijke radio Qmusic “Mattie Valk krijgt te maken met Jack Spijkerman-effect”

“Mattie Valk krijgt te maken met Jack Spijkerman-effect”

Mattie Valk Qmusic

“Qmusic zal door de affaire rondom Mattie en Wietze luisteraars verliezen”. Dat zegt Arjan Snijders vandaag in de Volkskrant. “Mattie is beschadigd, hij krijgt te maken met het Jack-Spijkerman-gaat-naar-Talpa-effect. Spijkerman liet de VARA in 2005 vallen en verspeelde zo zijn credits.”

De man achter de RadioRing denkt dat de kans dat dit precies zo bij Valk gaat gebeuren kleiner is. “Qmusic zal zijn best moeten doen om dit publicitair te lijmen. Deze soap staat haaks op het imago van een vrolijke zender.”

Gemis

Volgens Snijders is Valk het grootste talent, maar De Jager zal worden gemist. “Ze vulden elkaar perfect aan, waren openhartig, naturel en origineel. Nu verdienen ze veel geld, maar ze begonnen vijf jaar geleden bij Qmusic voor 3.250 euro per maand, bruto. Zij hebben dit succes zelf verdiend.”

Dat één van de twee blijft is volgens Snijders goed voor Qmusic. “Als Mattie & Wietze naar Sky Radio waren gegaan, was dat een zware klap geweest”. Hij wijst er op dat de ochtendshow belangrijk is voor de zender. RadioFreak.nl liet onlangs zien dat de ochtendshow van Qmusic een stuk beter scoort dan de ochtend van Sky Radio.

Foto: Qmusic