Home Landelijke radio Bas Menting, Joost Swinkels en Rob Janssen genomineerd voor Marconi Award

Bas Menting, Joost Swinkels en Rob Janssen genomineerd voor Marconi Award

Joost Swinkels

Bas Menting (Radio 538), Joost Swinkels (Qmusic) en Rob Janssen (NPO 3FM) zijn genomineerd voor de Marconi Award Aanstormend talent. Op donderdag 25 januari vindt de uitreiking van de prijs plaats. In de categorie Zender zijn genomineerd voor een Marconi Award: NPO Radio 2, Radio 10 en SLAM!.

Bas Menting werkt sinds vorig jaar bij Radio 538 en neemt in het nieuwe jaar het programma van Jens Timmermans over op zondagochtend. De dj begon bij Radio HTR in Heusden en daarna bij OKÉFM. Daarna was hij te horen bij evenementenzender Kermis FM en Glow FM. Vorig jaar was Menting ook genomineerd voor deze award.

Joost Swinkels is via Q-college bij Qmusic terecht gekomen. De dj deed in 2015 mee en haalde hier de finale in. Joost begon zijn carrière bij de ziekenomroep in Helmond en ging daarna aan de slag bij Glow FM en Kermis FM.

Rob Janssen kwam ook via Kermis FM bij de landelijke radio terecht en deed daarna ervaring op bij Glow FM. In 2015 debuteert hij in de nacht van 3FM en sinds september is hij op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen. Ook Rob was vorig jaar al genomineerd voor de prijs van aanstormend talent.

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat uit Uunco Cerfontaine, Ronald Sebök, Astrid de Jong, Dave Minneboo, Arjan Penders, Niels Heithuis, Michiel Veenstra, Bart Arens, Dieuwertje Valentijn, Iwan Reuvekamp, Marlise Hamaker en  Berber Coeur.