Home Landelijke radio Wietze verlaat ochtendshow Qmusic, Mattie blijft

Wietze verlaat ochtendshow Qmusic, Mattie blijft

Mattie en Wietze

Wietze de Jager keert niet meer terug in de ochtend bij Qmusic. Dit vertelde Mattie Valk zojuist op de zender. De twee dj’s hebben een andere lezing over de gang van zaken.

Valk en De Jager hadden gesprekken met Sky Radio en dat voelde volgens Valk heel goed. Maar Valk zegt een enorm loyaliteitsgevoel bij Qmusic te hebben, “zij hebben ons alle kansen gegeven”. Daardoor bleef Valk twijfelen. “Wietze heeft de keus gemaakt om samen te vertrekken, ik zat ook op dat spoor. Omdat ik twijfelde wil ik iedereen pleasen en raak je verstrikt in je eigen web. Op een bepaald moment dachten drie werkgevers dat ik voor ze wilde werken.”

“Op een dag stond ik voor de keuze ga ik links of rechts? Ik volg mijn hart en ik voel mij hier thuis bij Qmusic.” Valk vertelde dat hij De Jager gebeld heeft en gezegd dat hij niet durfde en bij Q wilde blijven. Bij Q konden ze de ochtendshow blijven maken. Volgens Valk voelde De Jager dit als een enorme belediging.

Brief van Wietze

Gisteren wist De Telegraaf te melden dat Valk bij de zender bleef en alleen in de ochtend verder zou gaan. Qmusic bevestigde dit gisterenavond. Inmiddels heeft De Telegraaf een brief in handen waarin Wietze de Jager schrijft over de gang van zaken.

In de brief schrijft De Jager dat ze vorig jaar met Talpa in gesprek zijn gegaan om voor Sky Radio de ochtendshow te gaan maken. De overstap zou niet door geld ingegeven zijn schrijft hij. Valk onderhandelde verolgens achter de rug van De Jager met Q over een nieuw contract voor 600.000 euro. De rol van De Jager zou dan steeds kleiner worden.

Valk laat het De Jager weten en ze besluiten toch samen voor Sky te gaan. Vorige week kreeg De Jager tijdens zijn vakantie een berichtje van Valk dat hij bij Qmusic bleef.

De Jager noemt Valk een matennaaier en beschrijft hem als “de zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger.” Verder schrijft hij: “Je geeft in mijn ogen aan dat het voor de luisteraars belangrijker is dat jij radio maakt, in plaats van hen de Mattie & Wietze ochtendshow te geven. Daarmee is het voortaan jouw ego waarnaar men mag gaan luisteren.”

De lezingen van De Jager en Valk lopen, zoals te lezen is, uit elkaar.

Mattie & Wietze bij Qmusic

Mattie Valk begint in 2007 als audiovormgever bij Qmusic. In 2010 maakt hij zijn debuut in de nacht van Q als vervanger. Hierna krijgt hij zijn eigen programma in het weekend van de zender.

Wietze de Jager start in 2010 in de Q-nacht met een eigen programma. Ook hij schuift daarna door naar het weekend van Qmusic. Hier krijgt hij een programma in de avond na het programma van Valk.

In 2011 beginnen De Jager en Valk te experimenteren in de nacht als het duo Mattie & Wietze. Kort daarna krijgt dit programma een vervolg op zondagavond. In 2012 schuiven ze door naar de ochtendshow na het het stoppen van de Goeiemorgenshow met Jeroen Kijk in de Vegte en Kristel van Eijk.

Vorige maand vierde het duo dat ze vijf jaar samen in de ochtend zaten. Met de actie ‘Geboeid’ zaten ze vijf dagen aan elkaar vast.