Home Landelijke radio NPO Radio 2 Rob Stenders voelt zich ‘door 7 bussen overreden’

Rob Stenders voelt zich ‘door 7 bussen overreden’

Rob Stenders voelt zich ‘door zeven bussen overreden’ nu zijn radioprogramma ‘Stenders Platenbonanza’ op NPO Radio 2 ophoudt te bestaan. Dat zegt de dj op Facebook. Dinsdag werd bekend dat Stenders AVROTROS verlaat. Volgens insiders dacht hij met een overstap naar BNNVARA zijn programma te kunnen behouden, maar zowel de NPO als AVROTROS staken daar een stokje voor.

“Caroline en ik hebben de weg van de stille diplomatie proberen te bewandelen om ons radioprogramma te behouden en hadden tot vandaag ook nog een heel klein beetje hoop. Het heeft niet zo mogen zijn en uiteraard voelen we ons door 7 bussen overreden”, schrijft Stenders. “Voor alle duidelijkheid: natuurlijk wilden we ook bij de nieuwe omroep Platenbonanza blijven doen op dezelfde zender en dezelfde tijd. De NPO leiding vond een omroepwissel ongewenst en zette direct een streep door ons.”

BNNVARA

Stenders zou overigens zelf gekozen hebben om zijn contract bij AVROTROS niet te verlengen. De dj zag meer heil in zijn oude omroep BNNVARA, waar hij ook jarenlang het lunchprogramma ‘Stenders Eetvermaak’ op 3FM voor maakte.

AVROTROS maakte vandaag bekend dat Annemieke Schollaardt per 1 september de uren van Stenders krijgt. Stenders belooft op Facebook om aanstaande maandag in zijn radioprogramma meer tekst en uitleg geven.

Foto: Michel Schnater

Vorig artikelRadio Veronica in het teken van U2
Volgend artikelRadio 5 in het teken van ‘Summer of Love’