Home Landelijke radio Alle wijzigingen in de programmeringen van 2017 op een rij

Alle wijzigingen in de programmeringen van 2017 op een rij

2017 is nog maar net begonnen maar de radio klinkt anders dan vorig jaar. Zoals je kon lezen in ons jaaroverzicht zijn er aan het eind van 2016 veel transfers geweest en de meeste dj’s starten in het nieuwe jaar.

RadioFreak heeft alle wijzigingen op een rijtje gezet.

100% NL
Lars Boele start maandag 9 januari met de ochtendshow op 100% NL. De dj neemt het stokje over van Lex Gaarthuis, die stapt over naar Radio 10. Boele stapt over van Qmusic.

NPO Radio 1
Vanaf zondag 8 januari neemt Andrew Makkinga het NPO Radio 1-programma Start! tussen 05:00 en 07:00 uur over. Makkinga was eerder te horen op NPO 3FM en NPO Radio 6.

NPO Radio 2
Voor NPO Radio 2 begint het nieuwe jaar met een nieuwe programmering. Het station nam in 2016 afscheid van Jasper de Vries en Sander de Heer. Nieuwe stemmen bij het station zijn Ruud de Wild, Thijs Maalderink en Paul Rabbering. Verder zijn er verschillende verschuivingen in de programmering.

NPO 3FM
Barend van Deelen is uit de programmering verdwenen. Wie zijn nachtprogramma over neemt is nog onduidelijk. Giel Beelen start met zijn weekendprogramma On Stage op vrijdag-,zaterdag- en zondagavond tussen 19:00 en 22:00 uur.

NPO Radio 5
Vanaf aanstaande maandag is Hans Schiffers dagelijks te horen op NPO Radio 5 met Arbeidsvitaminen. Iedere werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur komen de aanvragen voor het langstlopende radioprogramma ter wereld weer deels in handen van bedrijven, verenigingen en (vrienden)clubs die hun lijst met favoriete nummers opgeven.

Bert Kranenbarg start ook maandag met ‘Bert op 5’ tussen 16:00 en 18:00 uur. Iedere werkdag maakt Kranenbarg een programma met nieuws, muziek en hij betrekt de luisteraar in de uitzending.

Qmusic
Stephan Bouwman start met de middagshow op Qmusic. En Joep Roelofsen is dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur te horen. Verder zijn er een aantal verschuivingen in het weekend.

Radio 10
Lex Gaarthuis neemt de ochtendshow over van Tim Klijn. De afgelopen weken was Gaarthuis al te horen in de middag van Radio 10 maar maandag 2 januari start hij met zijn eigen ochtendshow.

Radio 538
Barend van Deelen maakt de overstap naar Radio 538. Hij neemt in het weekend het tijdslot 12:00 – 15:00 uur over van Dennis Ruyer. De precieze startdatum is nog niet duidelijk.

Radio Veronica
Aan het eind van 2016 nam Radio Veronica afscheid van Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Michael Blijleven, Patrick Kicken, Bart van Leeuwen en Kees Baars. Op hun plek komen verschillende andere dj’s. Vanaf nu zijn Dennis Ruyer, Jeroen Nieuwenhuize, Niek van der Bruggen en Tim Klijn lid van het dj-team van Veronica.

SLAM!
Giorgio Hokstam presenteert maandag tot en met donderdag ‘Slam @ Work’ van 10:00 tot 12:00 uur. In het weekend presenteert Tom van der Weerd ‘WeekendTom’ tussen 12:00 en 15:00 uur. Michiel Jurrjens neemt de ‘Slam!40’ voor zijn rekening.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.