Home Landelijke radio Bart van Leeuwen weg bij Radio Veronica

Bart van Leeuwen weg bij Radio Veronica

Bart van Leeuwen, pseudoniem van Ton Egas, verlaat Radio Veronica. Aankomende zondag maakt de dj zijn laatste programma op de commerciële zender, zo meldt hij op Facebook. Van Leeuwen komt niet terug in de nieuwe programmering van Radio Veronica, die waarschijnlijk binnenkort gelanceerd wordt.

“Naar mijn weten maakt Radio Veronica op zeer korte termijn haar nieuwe programmering bekend, die vanaf 1 januari aanstaande in zal gaan”, aldus Van Leeuwen. “Ik kom in deze programmering niet meer voor en zal dus per die datum afscheid nemen van Radio Veronica. Aangezien zo’n beetje alle decemberfeestdagen in het weekend vallen en ik die dagen graag vrij wil zijn, heb ik besloten nog iets eerder te stoppen met mijn programma. Zondag 11 december is mijn laatste uitzending op Veronica.”

Van Leeuwen presenteerde van september 2003 tot en met eind 2013 het programma ‘Goud van Oud’ op Radio Veronica, dat iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur te horen was. Door een verjonging van het station moest Van Leeuwen in december 2013 het station na 40 jaar verlaten. Sinds februari 2015 is de dj terug bij Radio Veronica, waar hij iedere zaterdag en zondag van 08:00 tot 12:00 uur te horen is.

Veranderingen
Bij Radio Veronica zijn momenteel veel veranderen gaande. Erik de Zwart vertrok onlangs als station-director, Tim Klijn maakte bekend de overstap te maken van Radio 10 naar Radio Veronica en naar verluidt gaat ook Dennis Ruyer aan de slag bij het nieuwe Radio Veronica.

Sinds oktober vormen Radio 538 en Radio Veronica, met Radio 10 en Sky Radio, één radiogroep. Hierdoor is overstappen eenvoudig.