Home Landelijke radio Radio 2 bevestigt komst van Ruud de Wild en Paul Rabbering

Radio 2 bevestigt komst van Ruud de Wild en Paul Rabbering

Ruud de Wild is vanaf januari dagelijks te horen tussen 16:00 en 18:00 uur op NPO Radio 2. De Wild is nu nog dagelijks te horen bij BNR Nieuwsradio, maar de commerciële nieuwszender bevestigde gisteren al zijn vertrek. De Wild neemt de plek in van Wouter van der Goes, die van de middag doorschuift naar 18:00 uur tot 20:00 uur. Zoals RadioFreak.nl eerder al meldde verhuist Bert Haandrikman, die nu nog tijdens die uren te horen is, naar het weekend.

“Het is gewoon een jongensdroom wat ik nu mag gaan doen. BNR was fantastisch om voor te werken, maar ik mis alle platen”, zo zei Ruud de Wild net op zijn nieuwe zender. “Ik heb de afgelopen tijd tegen mezelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken.” Hij wil nog niet zeggen wie er naast hem komen te zitten. “Maar ik neem niemand mee.”

Er zijn meer verschuivingen op Radio 2. Corné Klijn gaat op zondagavond de ‘Mega Album Top 50’ presenteren. Hij neemt dat programma over van Hans Schiffers, die overstapt naar Radio 5. Ook Bert Kranenbarg verhuist naar Radio 5. De uren van hem op zaterdagochtend worden ingevuld door Bert Haandrikman.

Paul Rabbering gaat helemaal van 3FM naar Radio 2. Hij is vanaf januari in het weekend te horen. De weekendprogramma’s van Sander de Heer en Jasper de Vries komen niet meer terug in de nieuwe programmering. Thijs Maalderink neemt de uren van Jasper de Vries over in het weekend tussen zes en negen uur.

Foto: KRO-NCRV