Home Landelijke radio Erik de Zwart vertrekt bij Radio Veronica

Erik de Zwart vertrekt bij Radio Veronica

Erik de Zwart vertrekt bij Radio Veronica. Tot nu toe was hij directeur van de zender, maar hij gaat aan de slag met het ontwikkelen van video formats bij de Telegraaf Media Groep (TMG).

“Twee jaar geleden ben ik gevraagd om Radio Veronica weer op de juiste koers te krijgen, die klus zit erop en dus nu is het weer tijd voor een volgende fase”, zegt De Zwart zelf. “Er zijn grote mogelijkheden voor mediabedrijven. De consument wil simpelweg altijd, overal en op ieder apparaat kunnen kijken. Deze nieuwe vorm van televisie zorgt ervoor dat je altijd kunt kijken naar iets dat jou interesseert, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om hier mijn creativiteit in te stoppen vind ik wéér een mooie uitdaging.”

De Zwart blijft wel werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Radio Veronica was eigendom van TMG, nu zit de zender samen met Radio 538, Radio 10 en Sky Radio in één bedrijf dat eigendom is van Talpa en TMG.

Erik de Zwart (59) werd eind 2014 de baas van Radio Veronica, waar hij Niels Hoogland opvolgde. Hij moest de resultaten van de zender verbeteren. In die tijd zijn de luistercijfers niet verbeterd. Of er nog meer redenen zijn voor zijn vertrek is niet duidelijk.