Wietze de Jager heeft zijn contract bij Radio 538 verlengd met drie jaar. Dat maakte hij vanochtend bekend in de ochtendshow, die hij tijdelijk vervangt. “Ik heb gisteren getekend, wel op anderhalve meter afstand. Het potlood zat aan de stok”, zei de jock.

Het nieuws van de contractverlenging wilde 538 volgens Wietze pas aankomende maandag openbaar maken, maar de radio-dj en zijn sidekick Klaas van der Eerden praatten hun mond voorbij. “Ik bedenk me nu dat ze dit pas maandag bekend wilden maken”, vertelde Wietze vanochtend.

De sidekicks vroegen Wietze ‘of er ook een Tesla bij het nieuwe contract zit’, refererend aan de zes ton en een tesla die Mattie Valk naar verluidt zou krijgen toen hij in 2017 besloot om bij Qmusic te blijven. “Ongelooflijk, wil je me echt nog op de laatste minuut jankend de studio uit hebben?”, zei Wietze:

Qmusic en 538

Wietze is sinds maart 2018 te horen op Radio 538. Hij presenteert op vrijdagavond een programma en is op beide weekenddagen tussen 12:00 en 15:00 uur te horen.

De radiomaker werd vooral bekend met de ochtendshow ‘Mattie & Wietze’, die hij samen met Mattie Valk maakte op Qmusic. In mei 2017 kwam het tot een breuk tussen beide jocks, nadat Sky Radio het duo voor de ochtenduren binnen had geprobeerd te halen.

Foto: Radio 538 | William Rutten