Pieter Kok wordt de nieuwe presentator van het ochtendprogramma op de regionale zender NH Radio. De voormalig producer en sidekick van Gerard Ekdom begint op maandag 7 september aan het nieuwe ochtendprogramma. Hij maakt het programma samen met nieuwslezer Eefje Kühne en producer Maarten Faber. Pieter neemt het stokje over van Jeanne Kooijmans, die vertrekt bij de omroep.

Pieter was zeven jaar lang de rechterhand van Gerard Ekdom op 3FM en later in de ochtend op NPO Radio 2. In augustus 2017 stopte die samenwerking, toen Pieter terugkeerde naar 3FM. Tegenwoordig werkt hij voor het programma van Rob Janssen op 3FM en is hij sidekick bij Eddy Keur, in diens weekendprogramma op NH Radio.

“Pieter is een kind van de regio en past als geen ander bij onze mooie radiozender”, zegt Ib Haarsma, hoofdredacteur van NH Media. “Hij is net als wij trots op Noord-Holland en bovenal een zeer getalenteerde radiomaker. NH Radio moet dé nieuwszender van Noord-Holland zijn waar niemand om heen kan. Met Pieter hebben we het talent en het enthousiasme in huis gehaald om die ambitie waar te maken.”

Foto: Robert Jan de Boer | NH Media