Home Landelijke radio Wietze de Jager mag niets negatiefs zeggen over breuk Mattie

Wietze de Jager mag niets negatiefs zeggen over breuk Mattie

Wietze de Jager mag niets negatiefs meer zeggen over zijn breuk met Mattie Valk. Dat vertelde Wietze vrijdagavond op 3FM, waar hij te gast was in het programma van Frank van der Lende. “Zolang het niet negatief is, mag ik er heel veel over zeggen. Daar zijn afspraken over gemaakt, dat is ook een concurrentiebeding”, zei hij.

Wietze ging onlangs aan de slag bij Radio 538. Daarvoor was hij na de veelbesproken breuk met Mattie bijna een jaar niet op de radio te horen. De 538-dj mag nu weer radio maken, mits hij dus niets negatiefs zegt over Mattie Valk. “Ik heb er zelf voor gekozen om die afspraken te maken. Ik sta erachter”, zei Wietze. “Ik ben een grote jongen, heb er zelf voor gekozen en ik heb er zelf een handtekening onder gezet. Dat is prima.”

Geen spijt

Bijna een jaar geleden gingen Mattie en Wietze uit elkaar. Terugkijkend op de affaire zegt Wietze, los van de brief die uitlekte in De Telegraaf, geen spijt te hebben gehad van zijn handelen. “Nee, ik heb mezelf niet voor de kop geslagen, maar ik vind het wel doodzonde wat er gebeurd is.”

Frank van der Lende zegt voor de volle 100 procent achter Wietze te staan. “Los van het feit dat wij vrienden zijn, klopt jouw verhaal ook gewoon. En het verhaal van Mattie niet.”

Matties verhaal

Mattie Valk vertelde vrijdag 5 mei vorig jaar zijn verhaal over de breuk op Qmusic. Wietze, die toen al enkele weken niet meer op Q te horen was, zegt Matties toelichting niet live te hebben gehoord. “Het stond beneden wel op bij mij thuis, maar ik heb mij er verre van gehouden.”

Wietze benadrukt dat hij nu vooral vooruit wil kijken en 2017 achter zich wil laten. “Het is een jaar geleden en ondertussen staan er raketten op Syrië gericht”, grapte hij.

Foto: William Rutten