Home Landelijke radio ‘Mattie sluit contract met Qmusic zonder Wietze’

‘Mattie sluit contract met Qmusic zonder Wietze’

Mattie Valk heeft zonder medeweten van zijn radio-maatje Wietze de Jager z’n contract bij Q-music verlengd, schrijft de Telegraaf. Wietze was nog in de veronderstelling dat ze samen met Sky Radio in onderhandeling waren. Volgens de Telegraaf krijgt Mattie zes ton per jaar en een elektrische auto bij Q-music.

Wietze zou in een appje op de hoogte zijn gesteld. “Wietze is verbijsterd”, vertelt een ingewijde aan de Telegraaf. “In een lange, emotionele mail heeft hij zijn teleurstelling over de gang van zaken met Mattie gedeeld en verteld wat hij ervan vindt. Het erge is: op zeker moment kwam hij erachter dat Mattie voor zichzelf gekozen had en alléén met Q onderhandelde. Toen kwam Mattie daar nog op terug en zetten zij samen het plan door om naar Sky Radio te gaan, wat nu alleen maar Mattie’s onderhandelingspositie verstevigd heeft.”

Matties aanvankelijke besluit toch bij elkaar te blijven, zou een week voor de geboeid-actie genomen zijn. De dj’s vierde daarmee hun vijfjarige samenwerking.

Ook medewerkers van hun ochtendshow Mattie & Wietze zeggen verbijsterd te zijn.

Qmusic kon vanochtend nog geen nieuws melden en is opnieuw om commentaar gevraagd. Volgens het AD komt de zender later vandaag met een verklaring.