Home Landelijke radio NPO 3FM Frank van der Lende over middagshow: “Had meer mezelf moeten zijn”

Frank van der Lende over middagshow: “Had meer mezelf moeten zijn”

Frank van der Lende vindt dat hij zich in zijn voormalige middagprogramma op 3FM te veel heeft laten leiden door de meningen van anderen. “Ik heb soms wel iets te veel geluisterd naar wat iedereen er maar van vond. Ik had meer mezelf moeten zijn en echt m’n eigen programma moeten maken, zoals ik nu doe op de vrijdag- zaterdag- en zondagavond. Pas later begreep ik dat”, zei Frank vrijdagavond op 3FM.

Frank was in zijn programma ‘Franks Feestje’ in gesprek met Wietze de Jager, die onlangs aan de slag ging bij Radio 538. “We kunnen elkaar ergens de hand schudden: jij bent de ochtendshow verloren, bij is de middagshow gestopt”, zei Frank. “Dus dan ga je achteraf ook denken: heb ik spijt van dingen die ik heb gedaan.”

Pissig

Vorig jaar september moest Frank stoppen met zijn middagshow op 3FM. Hij was toen ruim twee jaar lang in de middag te horen als opvolger van ‘De Coen & Sander Show’. “Toen ik het hoorde was ik echt wel pissig”, aldus Frank. “Daarna heb ik er het allerbeste van gemaakt en wilde ik heel graag bij 3FM blijven. Dus toen ben ik lekker in het weekend radio gaan maken. Maar ik ben wel eerst drie weken op vakantie gegaan.”

Frank erkent dat hij gepraat heeft met Qmusic. “De grote baas van Qmusic is mijn leraar geweest op de School voor de Journalistiek, dus daar heb ik nog goede banden mee.”

Foto: Michel Schnater | BNN