Tineke de Nooij stopt met radiomaken bij NPO Radio 5. Ze heeft vandaag haar laatste programma gepresenteerd. De 80-jarige radiopresentatrice zegt meer van reizen en haar vrije tijd te willen genieten.

Tineke is al decennialang te horen op de landelijke radio. Zo presenteerde ze sinds 2010 de ‘Tinekeshow’, dat eerder elke werkdag te horen was. De laatste jaren presenteerde ze het radioprogramma al minder frequent per week. “Reken maar dat ik dat allemaal zal missen, vooral de luisteraars met hun support en enthousiasme. En wat dacht je van mijn leuke collega’s, maar ik heb het gevoel, dat ik nu op reis moet nu het nog kan. Ik kijk er ontzettend naar uit”, zei de radiomaakster vandaag.

Prijzen

De komende maanden gaat ‘TinekeShow’ nog door op Radio 5, maar dan met een andere presentator. Begin volgend jaar zal een laatste ‘TinekeShow’ worden uitgezonden waarin Tineke zelf centraal staat.

Tineke zei vorig jaar nog dat het radiomaken ‘haar overeind houdt’. “Het is mijn houvast. Laat me ook maar voor de microfoon mijn laatste adem uitblazen.” Ze blijft wel te horen op Radio 5 als invaller.

De presentatrice won in de loop der jaren verschillende radioprijzen, waaronder de Marconi Oeuvre Award en de Ere-Zilveren Reismicrofoon.

Foto: Janita Sassen | Omroep MAX

Vorig artikelGiel Beelen wint RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma
Volgend artikelDennis Ruyer stopt met ‘Dance Department’ op Radio 538