Home Landelijke radio Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Tineke de Nooij

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Tineke de Nooij

Tineke de Nooij

Tineke de Nooij krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Dat is zondag bekendgemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. Ze krijgt de prijs voor haar leven lang werk bij de radio.

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt slechts sporadisch uitgereikt. In de ruim vijftigjarige geschiedenis van de prijs gingen slechts enkelen Tineke voor, onder wie Ischa Meijer, Henk van Hoorn en Clairy Polak. Volgens juryvoorzitter Bijlo verdient De Nooij de onderscheiding onder meer omdat zij “op een volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat” en “presenteert met power”.

Momenteel is Tineke de Nooij (1941) iedere werkdag te horen op NPO Radio 5 met haar programma TinekeShow van Omroep MAX. De Nooij begon haar radioloopbaan bij zeezender Veronica, waar ze de eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland was. In 2016 werd De Nooij al onderscheiden met een Marconi Award voor haar oeuvre.

Zilveren Reissmicrofoon

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt op 21 juni aan De Nooij uitgereikt. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Zilveren Reissmicrofoon 2018. Daarvoor zijn drie genomineerden: het radiostation FunX en de NPO Radio 1-programma’s De Taalstaat en Vroege Vogels.

Foto: Mike Roelofs