Tineke de Nooij is vanaf oktober alleen nog op zaterdag te horen op NPO Radio 5. Toch denkt de 79-jarige radiomaakster er nog niet aan om te stoppen. “Radio maken houdt me overeind, het is mijn houvast. Laat me ook maar voor de microfoon mijn laatste adem uitblazen”, vertelt ze in het Leidsch Dagblad.

Tineke noemt het ‘een voorrecht’ om op haar leeftijd nog te mogen werken. “Je blijft onder de mensen en je hebt nog wat te vertellen. En natuurlijk is het lekker om ook nog een centje te verdienen. Zo kun je de familie nog eens mee uit eten nemen.”

Eigen podcast

Als de Radio 5-presentatrice aan oud-radiocollega’s denkt, concludeert ze: “Die dood, die dood, die ziek, die aan de drank en die rijk, maar ongelukkig. Vul de namen zelf maar in. Nee, laat mij dan maar lekker doorwerken.”

Naast haar wekelijkse radioprogramma, komt Tineke binnenkort met een eigen podcast. Daarin vertelt ze ‘gekke anekdotes uit haar leven’. “Tegenwoordig komt iedereen met een boek met memoires, maar de één is nog saaier dan de ander. Dus laat mij mijn herinneringen maar voor de microfoon vertellen”, zegt ze in de regionale krant.

Foto: Janita Sassen | Omroep MAX