Home Landelijke radio Tineke de Nooij krijgt Marconi Oeuvre Award

Tineke de Nooij krijgt Marconi Oeuvre Award

Tineke de Nooij

Tineke de Nooij heeft de Marconi Oeuvre Award gekregen. Ze kreeg de prijs in haar uitzending op NPO Radio 5 van Herman van Veen. De jury koos voor Tineke omdat zij een radiopionier is.

“Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland”, zegt de jury, bestaande uit bestaat uit Niels Heithuis, Annette van Soest, Dave Minneboo, Florent Luyckx, Ruud de Wild, Astrid de Jong, Dieuwertje Valentijn, Michiel Veenstra, Ronald Sebök en Uunco Cerfontaine.

“Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest. Voor haar is radio maken geen baantje, maar een way of life. Daarnaast heeft deze radiovrouw laten zien dat vallen en opstaan bij het leven hoort en dat je nooit opgeeft. We moeten trots zijn op wat zij heeft betekend. Dit soort pioniers moeten wij omarmen.”

Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014) en Ruud de Wild (2015).

Tineke krijgt de prijs op het RadioGala op donderdag 19 januari.

Foto: Mike Roelofs