Talpa Network heeft ‘met teleurstelling’ vernomen dat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft geadviseerd om maximaal drie landelijke commerciële FM-frequenties aan één mediabedrijf toe te kennen. Tegenover ANP zegt een woordvoerder: “We zijn dit momenteel aan het bestuderen en wachten af hoe het wordt verwerkt in de veilingregels”.

Talpa heeft nu vier radiozenders met een landelijke FM-vergunning: Radio 538, Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio. Met het maximum van drie FM-frequenties wordt volgens de ACM voorkomen dat één of twee partijen de markt kunnen domineren en blijft er voldoende concurrentie op markt.

Volgend jaar houdt het ministerie de frequentieveiling voor negen landelijke commerciële (FM)-radiovergunningen. Twee van de negen zenders zijn zogenoemde geclausuleerde themazenders: nieuws- en actualiteiten en Nederlandse muziek.

Voor de radioveiling van volgend jaar zijn meerdere kapers op de kust. Zo aast KINK op een FM-frequentie en wil ook het moederbedrijf van Qmusic een extra FM-pakket.

Foto: Talpa